Kultúra Fantasztikus élőképpel emlékeztek '56-ra a Schiller Gimnázium diákjai (Videó)

Fantasztikus élőképpel emlékeztek '56-ra a Schiller Gimnázium diákjai (Videó)
A pilisvörösvári Fiedrich Schiller Gimnázium idei Projektnapján a 7. és 8. évfolyamos tanulók testnevelő tanáraik irányításával egy fantasztikus produkciót adtak elő az intézmény udvarán, amelyet heteken keresztül gyakoroltak.

Kultúra Kitüntetések Pilisvörösváron: Vachaja József, Manhercz Krisztián, Szamos Mátyás, Nosztalgia Dalkör (+KÉPEK)

Kitüntetések Pilisvörösváron: Vachaja József, Manhercz Krisztián, Szamos Mátyás, Nosztalgia Dalkör (+KÉPEK)

Október 23-án, vasárnap, az '56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Pilisvörösváron is megemlékezést tartottak. A koszorúzást követően a résztvevők átvonultak a Művészetek Házába, ahol átadták a díszpolgári címeket és a Pilisvörösvárért Emlékérmeket.

Közélet 56-os emlékművet avattak Piliscsabán (+Képek)

56-os emlékművet avattak Piliscsabán (+Képek)

Október 23-án, vasárnap a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából emlékművet avattak Piliscsabán a Kenderesi út és az Egyetem utca kereszteződésében. Az alkotást Kutas László szobrászművész készítette.

Önkormányzati hírek Készül az 56-os emlékmű Piliscsabán (+Kép)

Készül az 56-os emlékmű Piliscsabán (+Kép)

Ahogy egy korábbi cikkünkben is írtuk, Piliscsaba egy pályázat során 2,5 millió forintnyi támogatást nyert 56-os emlékmű kialakítására. Az Önkormányzat most egy képet osztott meg arról, hogy állnak a munkálatok.

Közélet Megemlékezések az 1956-os forradalomról térségünkben

Megemlékezések az 1956-os forradalomról térségünkben

Térségünkben idén is nagy hangsúlyt fektetnek az 1956-os események méltó megemlékezésére. A beszédek és koszorúzások mellett, fáklyás felvonulással, rendhagyó előadásokkal és a Pilisi Színjátszók Társulatának ünnepi műsorával tiszteleghetünk hősi halottaink előtt.

Kultúra Az '56-os eseményeket élhetjük át a pomázi Kékjáték új társasával

Az '56-os eseményeket élhetjük át a pomázi Kékjáték új társasával
Karácsony előtt a legnépszerűbb játékához ad ki új kiegészítőt a pomázi Kard és Korona Kiadó, ám előtte, október 23-án egy '56 eseményeivel foglalkozó, különleges társast jelentetnek meg. A korábbi jobbikos képviselő, a politikában csalódott Lenhardt Balázs válaszolt kérdéseinkre.

Önkormányzati hírek Sikeres pályázat Pátyon - Díszkivilágítás az 56-os emlékműnél

Sikeres pályázat Pátyon - Díszkivilágítás az 56-os emlékműnél
Páty Község Önkormányzatának az 1956-os Emlékbizottsághoz benyújtott pályázatát elfogadták, amelynek köszönhetően 1 millió Ft támogatást kapott a település,  így az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékére készült Kopjafa-emlékműhöz díszkivilágítás és járda épülhet még az ősszel. A munkálatokat a PVK Nkft. megkezdte.

Közélet '56-os emlékmű létrehozására nyert támogatást Piliscsaba

'56-os emlékmű létrehozására nyert támogatást Piliscsaba

A  „Büszkeségpontok” nevű felhívásra beadott pályázatot sikeresnek értékelte a döntőbizottság, így Piliscsaba 2,5 millió forintnyi támogatást nyert a Kenderesi út és az Egyetem utca kereszteződésében felállítandó 56-os emlékmű kialakítására - tájékoztatja a lakosokat Farkas András, Piliscsaba polgármestere.

Kultúra Október 23-i megemlékezések a térségben

Október 23-i megemlékezések a térségben

Emlékezz meg te is a hősökre! Ebben az évben Budakalászon, Csobánkán, Dorogon, Nagykovácsiban, Pátyon, Perbálon, Pilisborosjenőn, Piliscsabán, Pilisjászfalun, Pilisszántón, Pilisszentkereszten, Pilisvörösváron, Pomázon, Solymáron, Tinnyén és Zsámbékon is lesz október 23-i rendezvény.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel