Advent 2017

November végén sűrű köd és tartós hóesés köszöntött a térségre – az időjárás is jelzi, hogy itt a tél. A decemberbe átlépve már egyre több helyen csodálhatjuk meg az ünnepi fénybe borult tereket, utcákat, s a hónapban a környék településein számos adventi és karácsonyi esemény vár majd ránk. A Varkapu.info összegyűjtötte, hogy milyen programokra számíthatunk a következő hetekben!

Karácsonyi adománygyűjtések a térségben:

Karácsonyi adománygyűjtés pilisvörösvári rászoruló gyerekeknek
Adventi adománygyűjtést szerveznek piliscsabai gyermekeknek
Jótékonysági és szaloncukorgyűjtés Nagykovácsiban

Adventi programok a térségben:

Pilisvörösvár

November végén megérkezett a városháza elé a több méter magas fenyőfa, amit az adventi időszakban fel is díszítenek. A településen lehetőség lesz karácsonyi kézműveskedésre, de kézműves portékákat is vásárolhatunk, ünnepi koncerten is részt vehetünk.  

Advent a Ligeti Cseperedő Óvodában – december 2.
Karácsonyi kreatív műhely – december 3.
Adventi vásár – december 10.
Zenés ünnepvárás – december 17.

Pilisszentiván

A Generációk Házában lehetőség lesz adventi koszorút készíteni, de a Pilisszentiváni Vegyeskórus koncertjén is folytatódik majd az ünnepi hangolódás. 

Adventi koszorúkészítés Pilisszentivánon – december 2.
A Pilisszentiváni Vegyeskórus Adventi és Karácsonyi koncertje – december 3.
Közös gyertyagyújtás a Főtéren – december 2., 9., 16., 23.

Piliscsaba

A Mikulás az erdőben rejti el az ajándékait a Piliscsabai Természetjárók szervezésében, míg az életmódklub következő alkalmával az is kiderül, hogy mi kerül karácsony napján az asztalra kicsit másképp?

Mikulástúra Piliscsabán – december 8.
Adventi koncert a Klarissza-házban – december 10.
Zöldség Életmódklub – A karácsonyi ebéd – december 14.
Kolbászmustra és pálinkapróba Piliscsabán – december 28.

Solymár

A településen november végén nyitotta meg kapuit a jégpálya, amelyet egészen február végéig birtokba vehetnek kicsik és nagyok egyaránt. Korizás után pedig útra kelhetünk egy igazi felfedező útra, ugyanis az adventi időszakban élő kalendáriummá változik Solymár. 

Idén is lesz élő adventi naptár Solymáron – december 1-jétől
Jégpálya egész télen a Templom téren – november 24-től

Pilisjászfalu

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg idén első alkalommal a pilisjászfalui karácsonyi vásárt, amelyen többek között kézműves termékeket, szappanokat, adventi díszeket, porcelánokat, horgolt termékeket vásárolhatunk. Az adventi hétvégéken pedig közös gyertyagyújtással várnak mindenkit.

I. Karácsonyi vásár Pilisjászfalun és adventi hétvégék

Csobánka

Az adventi hétvégéken Csobánkán is ünnepi programokkal várnak minden érdeklődőt. A közös kézműveskedés mellett műsorok, a Mikulás és karácsonyi vásár is lesz a településen.

Hangolódás az ünnepekre – Adventi hétvégék Csobánkán – december 2., 9., 16.

Perbál 

December minden hétvégéjén ünnepi esemény várja a helyieket. Az adventi teadélután mellett karácsonyi gyermekruha és játékvásár lesz a településen, de karácsonyi koncert is emeli majd az ünnep fényét.

Adventi hétvégék Perbálon – december 3., 9., 17.

Dorog

A várakozás idején ünnepi programok várnak minden érdeklődőt Dorogon. Többek között vásárral, műsorokkal és Nagy Gatsby Partyval hangolódhatunk a téli időszakra.

Adventi hétvégék Dorogon – december 2., 9., 16., 23.

Piliscsév

Piliscsév is meghitt, ünnepi programokkal készül az adventi időszakra. Karácsonyhoz közeledve vasárnaponként zenei műsorok, közös éneklés és gyertyagyújtás is lesz a településen.

Adventi programok Piliscséven – december 3., 10., 17.

Óbuda

Ahogy az már megszokott, Óbuda idén is bearanyozza az adventi hétvégéket. December 1-jétől négy héten át koncertekkel, előadásokkal és gyertyagyújtással készülhetünk Jézus születésének megünneplésére. A Kaláka, a Misztrál, Gryllus Vilmos és Ferenczi György mellett számos fellépő várja majd az érdeklődőket a III. kerületi Fő téren. 

Adventi programok várnak Óbudán – december 1-3., 8-10., 15-17. és 22-23.

Advent oldalunkat folyamatosan frissítjük!