Kalandozz Palipállal, a csupaszív lovaggal a perbáli könyvtárban

13:13 | 2017 10. 10.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

Ismered Palipál meséit? Hallottad már a csupaszív lovag kalandos történeteit? Kíváncsi vagy a Földiboszorkára vagy éppen Pityerkére? Akkor van egy jó hírünk! A hős Palipál október 14-én Perbálra látogat.

A helyi könyvtárban meseolvasás és illusztrációs játék lesz szombaton 10 órától óvodások és kisiskolások részére Both Gabi íróval és Kőszeghy Csilla illusztrátorral.

A Palipál című könyvből a szerző olvas majd fel, ami után Kőszeghy Csilla segítségével a gyerekek elkészítik Palipál Kardkikard nevű csodálatos kardját, és Pityerke fátylas hercegnői süvegét. Ezeket ráadásul mindenki haza is viheti a foglalkozás után, és otthon folytatódhat a játék, a soha véget nem érő mesés kaland. Végül egy hatalmas sárkány is megszülethet a közös rajzolásnak köszönhetően.

Időpont: 2017 október 14., szombat, 10 óra
Helyszín: Perbál, Könyvtár

De ki is az a Palipál?

Palipál történetei modern lovagmesék, sok-sok humorral és izgalommal, amelyek öt éven felüli hős lovagok és királykisasszonyok számára különösen ajánlott. Az író, Both Gabi így fogalmaz a könyvvel kapcsolatban:

Amíg a kisfiam óvodás volt, mindennap meséltem neki Palipálról, a hős lovagról. Amint kileptünk a kapun, a szemembe nézett, és ellenállhatatlanul közölte velem: Palipál! Négy éven át egyetlen nap sem telt el úgy, hogy óvodába menet ne Palipállal indítottuk volna a reggelt. Azok a mesék mindig a pillanathoz igazodtak, a napi ügyeinkről szóltak. Biztonságot adtak mindkettőnknek. A mese: biztonság és figyelem. Ez a legkevesebb és a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,