Erdő-mező Kalandra fel! Augusztusban jön az Állatkertek Éjszakája

Kalandra fel! Augusztusban jön az Állatkertek Éjszakája
Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Erdő-mező Nézz a kulisszák mögé! - Videósorozatot indít a Budakeszi Vadaspark

Nézz a kulisszák mögé! - Videósorozatot indít a Budakeszi Vadaspark
Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozat indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.

Erdő-mező Különleges vendég a rendelőben: fülesbaglyot láttak el Pilisvörösváron (+KÉPEK)

Különleges vendég a rendelőben: fülesbaglyot láttak el Pilisvörösváron (+KÉPEK)

A Ligeti Állatorovosi Rendelőben az ápolásra szoruló cicák és kutyák mellett a napokban egy különleges lény is vendégeskedett. A nem mindennapi látogató egy fülesbagoly, akiért a vörösvári állatorvosok mindent megtesznek, hogy visszakerülhessen a természetbe. 

Erdő-mező Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban
Október 3-án, szombaton az állatok világnapja alkalmával színes programokkal várja a Budakeszi Vadaspark a látogatókat. A már megszokott látványetetések mellett idén madárgyűrűzés és madármegfigyelő kirándulás színesíti az eseményt. 

Közélet Milyen veszélyek fenyegetik állatainkat nyáron? - Interjú Dr. Kanász-Nagy Dorkával

Milyen veszélyek fenyegetik állatainkat nyáron? - Interjú Dr. Kanász-Nagy Dorkával

A nyári időszakban is figyelnünk kell háziállataink épségére, hiszen amelett, hogy a hőség megviseli őket, a kullancsok, szúnyogok és a toklászok is veszélyesek lehetnek kedvenceinkre. Dr. Kanász-Nagy Dorkával, a Pilisvörösvári Ligeti Állatorvosi Rendelő doktornőjével beszélgetett a Varkapu.info. 

Erdő-mező Vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

Vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban
Újra röfögéstől hangos a Budakeszi Vadaspark vaddisznó kifutója: a csíkos hátú kismalacok vidáman szaladgálnak, rosszalkodnak, persze azért még elég sokat pihennek, hisz csak néhány napja látták meg a napvilágot - írja a Budakeszi Vadaspark honlapja.

Közélet Pilisvörösvári "foxi kutya" sürgősen gazdát keres! (+Képek)

Pilisvörösvári "foxi kutya" sürgősen gazdát keres! (+Képek)

Pilisvörösváron elhelyezett, fiatal (kb. egy éves), Foltos névre hallgató kan drótszőrű foxterrier (más néven "foxi kutya") ingyen elvihető! Jelenleg van ugyan gazdája Kövesi Gyula személyében, de az illető sajnos nem tud tovább gondoskodni róla.

Kultúra Könyvtár PLUSSZ és író-olvasó találkozó egy napon

Könyvtár PLUSSZ és író-olvasó találkozó egy napon

A pilisvörösvári Városi Könyvtár március 27-én, szerdán szeretettel várja a gyerekeket és a szülőket egyaránt, mert a szokásos Könyvtár PLUSSZ rendezvény után író-olvasó találkozóval is kedveskedik az érdeklődőknek. Előadásokat tart Bozsár Judit kutató állatorvos és Mészáros Vikor író.

Erdő-mező Hasznos tanácsok a madarak téli etetéséhez

Hasznos tanácsok a madarak téli etetéséhez
A tél beköszöntével az erdő legkisebb szárnyas lakói vannak a leginkább kiszolgáltatva a zord időjárásnak. Bár nélkülünk is elboldogulnának, egy kis odafigyeléssel, gondoskodással segíthetünk nekik átvészelni ezt a nehéz időszakot. 
 

Erdő-mező Boldogan szuszognak a kecskék Solymáron (+Videó)

Boldogan szuszognak a kecskék Solymáron (+Videó)

Az emberek elszoktak az állattartástól, kényelmetlennek érzik, pedig sok haszna van. Szakács Sándor a munkáját feladva átállt a háztáji állattartásra. Budapest mellett, Solymáron tart kecskéket, birkákat, tyúkokat.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel