Közélet Nyáron kezdődhet a 3-as metró felújítása - Az északi szakaszon 2017 végén indul a munka

Nyáron kezdődhet a 3-as metró felújítása - Az északi szakaszon 2017 végén indul a munka
Július végén megkötheti a BKV a 3-as metró infrastruktúra-felújításának nyertesével a szerződést, így a második félévben elkezdődhet a beruházás. A Világgazdaság szerint a felszíni közlekedés kialakításán már dolgoznak, és megvannak a pótlóbuszok is.

Újabb vonalakon veszi át a közösségi közlekedést a Volánbusz

Újabb vonalakon veszi át a közösségi közlekedést a Volánbusz

A Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére vasárnaptól a Solymárra, Nagykovácsiba, Remeteszőlősre és Pilisborosjenőre közlekedő járatokon, új járműparkkal veszi át a közösségi személyszállítást a Volánbusz Zrt. - jelentette be Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Közélet Korszerű autóbuszok, színvonalasabb szolgáltatás - Solymáron is

Korszerű autóbuszok, színvonalasabb szolgáltatás - Solymáron is

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése nyomán a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a Budapest forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon.

Közélet A solymári Kerekhegyre is járnak majd buszok

A solymári Kerekhegyre is járnak majd buszok

Solymáron a Kerekhegy eddig csak hosszabb gyaloglással vagy egy ritkán közlekedő, helyi kisbusszal volt elérhető a fővárosi tömegközlekedési hálózat. Solymár önkormányzatának kezdeményezésére a jelenleg Hűvösvölgytől Budaliget, Géza fejedelem útjáig közlekedő 157-es busz Kerekhegyig történő meghosszabbításával a városrészt április 1-jével bekapcsolják a BKK közlekedési hálózatába.

Közélet Kísérleti jelleggel felújítanak egy szerelvényt a szentendrei HÉV vonalára

Kísérleti jelleggel felújítanak egy szerelvényt a szentendrei HÉV vonalára

A BKK a H5-ös héven közlekedő szerelvények utasterének korszerűsítésére dolgozott ki programot, melynek során elsőként egy három kocsiból álló vonat készül el, ami már idén forgalomba állhat. A felújítás célja az utastér jelentős korszerűsítése és komfortosabbá tétele.

Közélet Több mint száz új busz áll forgalomba Budapesten és az agglomerációban

Több mint száz új busz áll forgalomba Budapesten és az agglomerációban

Több mint száz új busz áll forgalomba tavasszal Budapesten és az agglomerációban, miután a buszok 8 éves üzemeltetéséről csütörtökön megállapodást írt alá a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Volánbusz, az agglomerációs járatok új szolgáltatója.

Kék hírek Villanyoszlopnak hajtott a Solymárról kifelé tartó a 264-es busz

Villanyoszlopnak hajtott a Solymárról kifelé tartó a 264-es busz

Majdnem középen sikerült eltalálni egy villanyoszlopot a képen látható 264-es busznak, amely éppen Solymárról Hűvösvölgy felé tartott. Az Index képet beküldő olvasójának leírása alapján a baleset Solymár után történt.

Közélet Lengyel midibuszok lesznek a 157-es busz Solymárig meghosszabbított vonalán

Lengyel midibuszok lesznek a 157-es busz Solymárig meghosszabbított vonalán

Lengyel Solaris midibuszokat állítanak forgalomba Budapesten, mivel ez a cég nyerte el a BKV használt midibuszok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

Közélet Solymáron akár telefonnal is rendelhetünk BKV buszt a jövőben

Solymáron akár telefonnal is rendelhetünk BKV buszt a jövőben

Hétfőtől telefonon lehet rendelni a BKV-buszt Csillaghegy és Aranyhegy között. Ha beválik a kezdeményezés, akkor Solymáron, Pesthidegkúton és a Hármashatárhegyen is bevezetik majd a telefon rendelhető mikrobuszokat.

Mivel lehetne még jobban ellehetetleníteni a térség közlekedését? 13+1 tipp!

A 10-es úton közlekedni alap esetben is rémálom, a vasutat sem használhatjuk a felújítás miatt, de a Pestre dolgozni járóknak már 1-es villamost is nélkülözniük kell. Mindeközben Pilisvörösváron is fel van túrva a főút a kétszintű kereszteződés építése végett, és itt volt a csütörtöki egész napos kátyúzás. Mindez nem elég? Összegyűjtöttünk 13+1 lehetőséget, hogyan is lehetne tovább rontani a térség közlekedésén... Önnek van még ötlete?

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel