Pilisvörösvár, Útőrház húsz évvel ezelőtt és ma (+KÉPEK)

Időutazásra hívjuk olvasóinkat! Bejegyzésünkben olyan képeket mutatunk, amelyek 20 évvel ezelőtt készültek Pilisvörösvár, Üdülőtelepen.

Kipróbáltuk a vörösvári TóPart Halsütödét

Mióta megnyílt, azóta tervezzük, hogy lemegyünk a vörösvári tavaknál nyárra megnyílt TóPart Halsütödébe. Egyrészt, mert szeretjük a halat, másrészt, mert az év helyi ötlete díjat látatlan odaadtam volna a kitalálónak és megvalósítónak. Lehet, hogy a várakozásaink voltak túl nagyok, de összességében viszont elsőre nagyot csalódtunk. Nem az ízekben, mert az csillagos ötös, de máris kifejtjük a tapasztalatainkat.

Fogarasy Attila: Önlimerikek

Hosszú szünet után újra jelentkezik honlapunk térségi versblogja, a Helyi Rímek. Írásom célja Fogarasy Attila (művésznevén: Künikosz) szépirodalmi munkásságának bemutatása.

Szőke István Atilla: Pilis-szülte törvény

Nemzeti oldali berkekben már ismerősen cseng Szőke István Atilla versíró neve. A mostani Helyi Rímek blogbejegyzésben az ő egyik költeményét mutatom be.

Mivel lehetne még jobban ellehetetleníteni a térség közlekedését? 13+1 tipp!

A 10-es úton közlekedni alap esetben is rémálom, a vasutat sem használhatjuk a felújítás miatt, de a Pestre dolgozni járóknak már 1-es villamost is nélkülözniük kell. Mindeközben Pilisvörösváron is fel van túrva a főút a kétszintű kereszteződés építése végett, és itt volt a csütörtöki egész napos kátyúzás. Mindez nem elég? Összegyűjtöttünk 13+1 lehetőséget, hogyan is lehetne tovább rontani a térség közlekedésén... Önnek van még ötlete?

Az Útőrház utca környékén lakók levele a Volánbusznak az új menetrend miatt

Mint azt a Varkapu.info már hírül adta, szeptember 1-jétől új menetrendek lépnek életbe a 10-es út környékén. A 800-as járat a tervek szerint nem fog megállni Pilisvörösvár határában az Útőrház és az Üdülőtelep megállóhelynél sem, amellyel a társaság mindössze 1 percet nyer, a lakosok viszont annál sokkal többet veszítenek. Az Útőrház és Környékéért Fejlesztő Egyesület levele a Volánbusznak.

Összefogással tisztították meg az út szélét a pilisvörösvári Útőrház utcában

Vasárnap délelőtt mintegy 30 helyi lakos a pilisvörösvári Útőrház utcában előkészítette terepet a hamarosan esedékes útjavításhoz. A civil összefogásból lezajlott munkának köszönhetően az útra már nem hajlik be bozót, ág, így az autósok, de később a munkagépek is könnyebben tudnak közlekedni.

Google Street View: De ki alszik a Pilisvörösvár Útőrház utcai megállóban?

Ahogy vituálisan sétáltunk a 10-es úton, eszünkbe jutott, hogy ha már van Pilisvörösvári Üdülőtelep blogunk, lessük meg a nevezett buszmegállót és az Útőrház utcait is. Ekkor megláttuk, hogy valaki alszik a padon!

Helyi Rímek blog: Búcsú a piliscsabai öreg hársfától

Ugyan nem helyi a szerző, de térségi aktualitással rendelkezik az alábbi vers. Mint arról a Varkapu.info már beszámolt, egy 150 éves hársfát vágtak ki Piliscsabán a hétvégén a vasútfelújítás miatt. Ez adja az apropóját Váci Mihály költeményének.

A megmentett cinege (+Videó)

Az ablakon túl olvadó hótakaró borítja a földet, az öreg cseresznyefa ágait, a háztetőket, és a madáretetőt is. Munka közben néha kitekintek, ha mozgás támad. Hol egy széncinege érkezik meg kecsesen a napraforgómagokhoz, hol egy kékcinege csen egy-egy szemet félősen. Most éppen verebek dézsmálják az eleséget

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel