Az Útőrház utca környékén lakók levele a Volánbusznak az új menetrend miatt

Mint azt a Varkapu.info már hírül adta, szeptember 1-jétől új menetrendek lépnek életbe a 10-es út környékén. A 800-as járat a tervek szerint nem fog megállni Pilisvörösvár határában az Útőrház és az Üdülőtelep megállóhelynél sem, amellyel a társaság mindössze 1 percet nyer, a lakosok viszont annál sokkal többet veszítenek. Az Útőrház és Környékéért Fejlesztő Egyesület levele a Volánbusznak.

Összefogással tisztították meg az út szélét a pilisvörösvári Útőrház utcában

Vasárnap délelőtt mintegy 30 helyi lakos a pilisvörösvári Útőrház utcában előkészítette terepet a hamarosan esedékes útjavításhoz. A civil összefogásból lezajlott munkának köszönhetően az útra már nem hajlik be bozót, ág, így az autósok, de később a munkagépek is könnyebben tudnak közlekedni.

Google Street View: De ki alszik a Pilisvörösvár Útőrház utcai megállóban?

Ahogy vituálisan sétáltunk a 10-es úton, eszünkbe jutott, hogy ha már van Pilisvörösvári Üdülőtelep blogunk, lessük meg a nevezett buszmegállót és az Útőrház utcait is. Ekkor megláttuk, hogy valaki alszik a padon!

Meghalt egy ember, ébresztő! (+Felhívás)

Hiába írtam meg a Vörösvári Újságban és itt, a Varkapu.info-ban. Hiába volt a 2010-es önkormányzati kampányom központi témája, mindenki elengedte a füle mellett, hogy életveszélyes az átkelés a 10-es úton az Útőrház utcai megállónál Pilisvörösváron. Most pedig elhunyt egy nő a legyintések miatt!

Tibeti terrier gazdiját keresik az Üdülőtelepen

Az Üdülőtelepen az Útőrház utcai buszmegállóban is keresik annak a fekete kan tibeti terrier kutyának a gazdáját, amelyet október 26-án találtak a 10-es úton Solymár és Pilisvörösvár között. Az eb melle fehér, alsó állkapcsa ferde, talán fél-másfél éves lehet.

Új oszlopokat kapott az Útőrház utca (+Képek)

A szerdai áramszünet végeredménye a pilisvörösvári Üdülőtelepen két új betonoszlop lett az Útőrház utca elején a fa cölöpök helyén. A nemrég kihelyezett kis lámpa a helyén maradt, a betonoszlopokat már a verebek is birtokba vették.

Szerdán áramszünet lesz az Üdülőtelepen (+Képek)

Szerdán délelőtt áramszünet lesz az Üdülőtelepen, amire nem árt felkészülni. Az okát talán a környéken lakók már tudják/látták is, hiszen az Útőrház utca elején ki van már ásva az új oszlopok helye. Augusztusban már volt ugyanezen okból áramszünet, akkor a Makkos utca sarkán cseréltek oszlopot. Képek az előkészületről alább.

Népszámlálás az Üdülőtelepen: Még várnunk kell a borítékra (Napról-napra)

Kiderült: az Üdülőtelepen azért nem kaptak még adatszolgáltatói borítékot, mert külterületre a KSH nem nyomtatott külön-külön, címmel ellátott borítékot, azt majd a számlálóbiztos viszi ki a lakott házakhoz. Ez azt is jelenti, hogy interneten nem tölthetünk ki semmit - vagy nekünk kell a papíron, vagy együtt a számlálóbiztossal.

Betörő járt éjszaka az Üdülőtelepen?

A tegnapi este folyamán kutyáink ugatására lettünk figyelmesek. Mivel a pilisvörösvári Üdülőtelepen nincs közvilágítás, így először nem láttuk, miért a nagy ricsaj. Aztán a kis zsákutcából egy ismeretlen férfi futott ki a Derű utca irányába.

Várhatóan 15 óráig lesz áramszünet az Üdülőtelepen

Ezekben a percekben is tart az előre meghirdetett áramszünet Pilisvörösváron, az Üdülőtelepen. Az ELMŰ tájékoztatása szerint 15 óráig tart ez az állapot, ám a legtöbb esetben korábban vissza szokták kapcsolni az áramot. A vállalat karbantartást végez, és szeptember 6-án sem lesz villany 8 és 15 óra között.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel