Útépítők unatkoznak, útépítők aszfaltoznak (Fiktív történet)

Az alábbi fiktív beszélgetés csütörtök reggel hangozhatott el egy kitalált útépítő cég kitalált irodájában, ahol a kitalált és megfáradt vállalatvezetők maguk elé meredve gondolkodtak a jövőn a tél kezdetén.

- Te Józsi!
- Mondd... - biccentett fejével Útépítő József, a cég igazgatója Aszfaltozó Sándor felé, aki a vállalatnál majdnem ugyanilyen magas pozíciót töltött be.
- Én unatkozom - bökte ki Sándor
- Én is... - vallotta be az igazgató, majd megvakarta a fejét, és tovább merengett a térképek halmazán.
Mindketten tudták, hogy a nagy munkák ideje lejárt. Maradt a téli kátyúzás, a lyukak tömködése. Ehhez pedig egyiknek sem volt túl sok kedve.

- Tudod milyen nap van ma, Józsi? - kérdezte meg váratlanul pár perces csönd után Sándor.
- Tudom - legyintett egykedvűen az igazgató. - Csütörtök. Méghozzá veszettül hideg csütörtök. Havazást is mondanak mára. Fagyni is fog.
- Igen, igen, csütörtök, de nem akármilyen csütörtök! Ma van Mikulás Napja! - örvendezett Aszfaltozó Sándor, de Útépítő Józsefet ez sem hozta tűzbe. Unottan tovább merengett a mérnöki rajzokon, a fehér írótáblán, ahol néhány hónapja még olyan nagy távlatokban kanyarította fel a következő hetek teendőit. Szeme előtt pedig újra megjelentek a kátyúk. Azok az átkozott kátyúk, amik vannak ugyan, de hogy az autósok is mindig éppen azokat találják meg... A fene essen beléjük...

Percekig ismét nem szóltak egymáshoz. Teltek a másodpercek, az óra ütemesen kattogott. Az óra, ami nyáron egyszer megállt fél háromnál. Bár az idő is megállt volna akkor. Nyáron, amikor annyi a megrendelés, hogy győzni alig lehet. Nyáron bezzeg nem unatkozik az útépítő. Nyáron! De most tél van. Az óra pedig kattog tovább másodpercről másodpercre.

- Unatkozom – ismételte meg önmagát Sándor, majd egyszerre fény gyújt sötétzöld szemében. – Megvan!
- Mi a fene van meg Sándor?
- A megoldás! Megvan a megoldás az unatkozás ellen, és még jót is teszünk! – örvendezett. – Építsünk utat az embereknek! Adjuk ezt ajándékba Mikulás Napján!
-    Sándor, meg vagy húzatva? Ilyenkor? Fagy van, hullani fog a hó. Ilyenkor utat… - és a mondatot elharapva az ő szeme is csillogásba kezdett, majd felkiáltott. – Építeni! Utat fogunk építeni!

A kicsi iroda hirtelen megtelt örömmel és boldogsággal.
- Hol csináljuk? – kérdezte Útépítő József.
- Nem tudom – vakarta meg a fejét Aszfaltozó Sándor.
- Tudod mit? Legyen izgalmas. Bökjünk rá a térképre!
Azzal odamentek a falra függesztett képhez, József becsukta a szemét, és ujja hamarosan egy körforgalmon landolt egy városka határában, amely a Pilis lábánál fekszik.
- Ez lesz az! Itt fogunk aszfaltozni! - mondta megelégedetten az igazgató, majd visszaült a helyére.
- Józsi, itt van egy buszmegálló is. Nem kéne ezt átgondolni? És forgalmas is ez az út. Talán választhatnánk másik helyszínt - kezdett aggodalmaskodni Sándor.
- Forgalmas? - kezdett el még jobban csillogni Útépítő József szeme. - Tényleg olyan forgalmas? Akkor több száz embernek tudunk ajándékot adni Mikulás alkalmával...

Talán így kezdődött az útfelújítás egy város határában a Pilis lábánál. A munkások aszfaltoztak, a hó csak hullt, az úton pedig kilométerekről kilométerekre csak nőtt a kocsisor. De vajon mindenki örült a Mikulás napi ajándéknak?

A történet bárminemű hasonlósága a valóssággal csak a véletlen műve lehet! A térségben zajló útépítés egyébként is szerdán kezdődött…

Pilisi Poén blog - Varkapu.info - Gribek Dániel

Ön mikor építene utat? Szavazzon jobb oldalon! ;)

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel