Mivel lehetne még jobban ellehetetleníteni a térség közlekedését? 13+1 tipp!

A 10-es úton közlekedni alap esetben is rémálom, a vasutat sem használhatjuk a felújítás miatt, de a Pestre dolgozni járóknak már 1-es villamost is nélkülözniük kell. Mindeközben Pilisvörösváron is fel van túrva a főút a kétszintű kereszteződés építése végett, és itt volt a csütörtöki egész napos kátyúzás. Mindez nem elég? Összegyűjtöttünk 13+1 lehetőséget, hogyan is lehetne tovább rontani a térség közlekedésén... Önnek van még ötlete?A Varkapu.info hangsúlyozza, hogy az alább felsorolt lehetőségek mindegyike fiktív, nem valós! Mi mindössze egy ilyen rendhagyó módon próbáljuk felhívni a közvélemény figyelmét az egyre inkább tarthatatlanná váló helyzetre!

1. Továbbra is sokan reklamálnak, hogy nincs körforgalom az ürömi elágazásnál. Nos, bejelenthetnék, hogy hétfőtől elkezdődik a körforgalom építése... - vagy váratlanul el is kezdhetnék! Az építés természetesen hetekig tartana...

2. A busztársaság a kihasználtság mérséklődésére hivatkozva megfelezné járatainak számát, és több buszmegállót is megszüntetne.

3. A busztársaság áthelyezné csuklós autóbuszait egy másik vonalra, mert ott indokoltabb a közlekedtetésük. Budapest és Esztergom között csúcsidőben normál méretű, két ajtós, csúcsidőn kívül viszont mikrobuszokat indítanának.

4. Az 1-es villamos felújításával párhuzamosan elindul a 3-as METRO korszerűsítése is, amire hirtelen, nem várt gyorsasággal kaptunk pénzt az Európai Uniótól.

5. Ugyancsak a busztársaság a járatok kihasználtságának és gazdaságosságának növelése érdekében megszüntetné a solymári, pilisszentiváni és pilisszántói járatokat, helyettük az esztergomi buszok járnák be a környéket. Ez pedig csak 1-1,5 óra pluszt jelentene a menetidőben. Arról nyilván viták lennének, hogy szentivánra vagy szántóra menjen először a busz. Ha még ez sem elég a gazdaságossághoz, akkor Tinnye is bekerülne a járatok útvonalába, ahogy Piliscsév és Kesztölc automatikusan ott is lenne.

6. Ha már ürömi elágazás: a közeli benzinkút tulajdonosainak kérésére még egy jelzőlámpát helyeznek el a kereszteződéstől mintegy 100 méterre, hogy a kúttól segítsék az autósok kikanyarodását.

7. Megszüntetnék a vonatpótló buszokat a térségben, mert több lett a menetrendszerinti buszjárat.

8. A megromlott útviszonyok, a 10-es út állapota miatt sebességkorlátozast vezetnének be több szakaszon. Az érintett részeken mindössze 40 km/h sebességgel lehetne haladni.

9. Hétfőtől több napra lezárnák a 10-es főutat (a Terranova és az Auchan között) valamint néhány egyéb útszakaszt, mert a F1 utolsó, mindent eldöntő futamát a hazai lobbinak köszönhetően a Pilisvörösvár-Solymár-Pilisszentiván körben rendeznék meg. Hamilton és Vettel már napokkal a verseny előtt többször bejárná az aszfaltcsíkot (öööö, lehet ezt annak nevezni?), így akár találkozhatnánk is velük a Slötyi környékén.

10. Bejelentenék a PiliSólyom légitársaság létrehozását, amely bárkit 10 perc alatt berepít Budapest központjában, ám a cégnél eltűnne a befektető, és a dolgozók fizetésére sem futná...

11. Hétfőn félpályás, majd teljes útlezárásba torkolló demonstráció kezdődne a 10-es úton a helyi közlekedési viszonyok megoldása érdekében.

12. A 10-es úton eddig megépített összes körforgalmat megszüntetnék, helyettük jelzőlámpákat telepítenének a biztonságos közlekedés érdekében.

13. Határozatlan időre felfüggesztenék a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítását, a jelenlegi munkálatok félbe szakadnának. A lezárt utcák, az elterelt utak, a megváltozott forgalmi rendek ideiglenesen úgy maradnának, ahogy épp most vannak.

+1 Hétfőre hatalmas, váratlanul korán érkező havazást jelentenének be sárga-vörös-türkizkék-villogó-nemtudommégmilyenszínű figyelmeztetéssel, majd valóban leesne a hó... ezt ugye ismerjük. A forgalom pedig megállna... A sószórók sehol, a teli gumik a garázsban... De ekkor jönne az SMS: "Segítünk! Ne hagyja el gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

Van még hasonló vagy akár sokkal nevetségesebb ötleted, mivel lehetne még jobban ellehetetleníteni a környék közlekedését? Akkor írd meg Facebookos kommentben a cikk alján!

Pilisi Poén Blog - Varkapu.info

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel