Fogarasy Attila: Önlimerikek

Hosszú szünet után újra jelentkezik honlapunk térségi versblogja, a Helyi Rímek. Írásom célja Fogarasy Attila (művésznevén: Künikosz) szépirodalmi munkásságának bemutatása.

Szőke István Atilla: Pilis-szülte törvény

Nemzeti oldali berkekben már ismerősen cseng Szőke István Atilla versíró neve. A mostani Helyi Rímek blogbejegyzésben az ő egyik költeményét mutatom be.

Helyi Rímek blog: Búcsú a piliscsabai öreg hársfától

Ugyan nem helyi a szerző, de térségi aktualitással rendelkezik az alábbi vers. Mint arról a Varkapu.info már beszámolt, egy 150 éves hársfát vágtak ki Piliscsabán a hétvégén a vasútfelújítás miatt. Ez adja az apropóját Váci Mihály költeményének.

Andonis: A Nap kapuja

"Sorskérdésünk a népességfogyás." Ez a mondat örökre belevésődött az emlékezetembe. Évekkel ezelőtt hallottam először, mégis mit sem vesztett aktualitásából.

Zs. Dobozy Erzsébet: Ilyen a bányász élete

Talán sokan nincsenek is tisztában a pilisi szénbányák történetével, holott érdekes tudnivalókat foglal magába. Még jó magam is alig ismerem, pedig húsz esztendőm hatalom. Mostani bejegyzésünk ezt a hiányt igyekszik pótolni.

A Magyar Költészet Napján

Április 11. a Magyar Költészet Napja, ami József Attila születésnapjához kapcsolódik. Ez alkalommal a Helyi Rímek blogban Czeglédi Gizella egyik különleges művével emlékezünk meg a nevezetes alkalomról. A pilisvörösvári művésznő József Attila verseiből válogatta össze az alábbi vers sorait.

Andonis: Elárult idők nyomában

A Helyi Rímek blog folytatásában új témákkal jelenkezünk. Az egyik ilyen a Történelem, melyet részben egy görög származású fiatalember, Andonis társaságában járunk körbe.

A klasszikus-realista stílus gyöngyszeme: Kozek Péter (+Képek)

Kozek Péter festőművész nevével oldalunkon már korábban is találkozhattak, hisz térségi versblogunk keretein belül már bemutattuk Önöknek egy művét. Bejegyzésünkben az alkotóhoz fűződő festmények sokaságának és munkásságának rövid leírásának adunk teret, mellyel reméljük, hogy sikerül felkeltenünk kedves Olvasóink érdeklődését.

Irodalmi Klub Pátyon Ratkó József költő emlékére

2012. január 9-én, hétfőn, 19 órai kezdettel a pátyi Könyvtár (Rákóczi utca 37. sz. alatti „Várady-kastély”, jobb szárny) Irodalmi Klubjának következő rendezvényét tartják meg, mellyel Ratkó József költő emléke előtt tisztelegnek

Versben válaszol a tinnyei költő, Dobai Bálint

A Magyar Nemzet Online Tinnye egyik költőjétől, Dobai Bálinttól kérte, hogy versben válaszoljon kérdéseikre - hitről, hivatalról és a településről. Dobai Bálint 1983-ban született Zilahon. Első kötetét az Erdélyi Híradó Kiadó adta ki az Előretolt Helyőrség sorozatban, 2009-ben, Megfáztam egy temetésen címmel.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel