Pilisvörösvár, Útőrház húsz évvel ezelőtt és ma (+KÉPEK)

17:38 | 2017 07. 25.

Kategóriák: Blog

Időutazásra hívjuk olvasóinkat! Bejegyzésünkben olyan képeket mutatunk, amelyek 20 évvel ezelőtt készültek Pilisvörösvár, Üdülőtelepen.

A napokban a régi családi képeket lapozgatva fedeztem fel a nagypapám, Szigetvári Ágoston által készített felvételeket a pilisvörösvári Derű és Útőrház utcáról. Miután a régi emlékeink felelevenedtek a képek kapcsán, elindultam, hogy megörökítsem a terület jelenlegi helyzetét. 
 
Akik már két évtizeddel ezelőtt is itt éltek, azoknak egy kis időutazást nyújtanak majd a fotók, míg a frissen ideköltözöttek bepillantást nyerhetnek, hogy milyenek is voltak egykor az üdülőtelep utcái.  
 
A fotókat nézve két nagyobb változás történt a környéken: a földutat mart aszfalt váltotta fel, míg az éjszakai sötétség ellen lámpatestek lettek felszerelve a póznákra. Mindkét fejlesztés az üdülőtelepi lakosok összefogásával jöhetett létre, amire azóta is büszke a közösség. Emellett jól látható, hogy az Útőrház utca elején található nyárfák majd a duplájukra nőttek, de a Derű utcában található tuják is, melyek a kerítést szegélyezik, szintén számottevő változáson mentek keresztül.
 
Talán húsz év múlva újabb fotók születnek majd a környékről, vajon addigra mennyit fog változni?
 

A Derű utca 1997 márciusában…


…és 2017 júliusában:

Az Útőrház utca akkor…

…és most:

(Varkapu.info, Fotók: Szigetvári Ágoston, Gribek Tímea – Varkapu.info)

Címkék: , , , ,