Erdő-mező Borháló: egyelőre nem kell aggódnunk a 2017-es borévjáratért

Borháló: egyelőre nem kell aggódnunk a 2017-es borévjáratért
A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg az aggódókat a Borháló, amely többek között Solymáron is üzemeltet boltot, ahol Magyarország történelmi borvidékeiről kapható válogatott minőségi borok. 

Közélet Piliscsévi Pincefalu Fesztivál (+ Részletes program)

Piliscsévi Pincefalu Fesztivál (+ Részletes program)
Idén július második hétvégéjén rendezik meg a PiPi Fesztivált a Piliscsévi Pincefaluban, ahol többek között koncertekkel, pincelátogatásokkal, bemutatókkal várják a látogatókat. Részletes program alább.

Kultúra Egy este Krúdyért - Kiállításmegnyitó, színházi előadás és borkóstoló Solymáron

Egy este Krúdyért - Kiállításmegnyitó, színházi előadás és borkóstoló Solymáron

Magányos alakja, megkapó lírai világa a magyar irodalom egyik legkülönösebb, legtitokzatosabb figurájává emeli Krúdy Gyulát. Életműve igazi gyöngyszem. A március 29-én, szombaton megnyíló tárlat őt idézi: a férfilélek legrejtettebb titkainak vallomástevőjét, a női szívek mámorító Szindbádját vagy Krúdyját, de leginkább mindkettőt. A megnyitó után színház és borkóstoló!

Erdő-mező A töki Nyakas borok ismét meghódították Párizst

A töki Nyakas borok ismét meghódították Párizst

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben is több magyar pincészet képviseltette magát boraival. A töki Nyakas Pince egy arany és egy ezüst érmet hozhatott haza a megmérettetésről.

Kultúra Szeptemberben Bor és Művészet Fesztivál Tökön

Szeptemberben Bor és Művészet Fesztivál Tökön

Szeptember 1-jén és 2-án a XIX. századi Töki Pincesoron a Fesztivál mindkét napján vásári forgatag, illetve étel- és italárusító standok várják a vendégeket kézműves portékákkal és kulináris csemegékkel, mint például az eredeti Töki Pompos.

Erdő-mező A környék legfinomabb borát keresik Pátyon

A környék legfinomabb borát keresik Pátyon

Borkedvelő pátyiak figyelem! A Budakörnyéki Borkultúra Egyesület idén is megrendezi immár hagyományos és a hegyközség programjába illeszkedő tavaszi nagy borversenyét a Művelődési Ház-ban (Kossuth Lajos u. 77.)! A bormustrára március utolsó hétvégéjén kerül sor. Jelentkezhet bárki saját készítésű borával, nevezési díj ellenében.

Erdő-mező Szombaton tavaszváró őstermelői piac Pilisszentivánon

Szombaton tavaszváró őstermelői piac Pilisszentivánon

Tavaszváró piaci napot tartanak Pilisszentivánon március 3-án, ahol hazai őstermelők és feldolgozók kiváló minőségű friss termékeit lehet megvásárolni reális árakon. Zöldség, gyümölcs, lekvár, bor, kolbász, és még hosszan folytatnánk a sort, amit a vevőknek kínálnak.

Erdő-mező Újra borversenyt hirdetnek a pilisszántói borosgazdáknak

Újra borversenyt hirdetnek a pilisszántói borosgazdáknak

Az elmúlt év nagy sikere után idén is borversenyt rendeznek Pilisszántón, melyre a helyi borosgazdák otthon készített boraikkal nevezhetnek be. A mintákat fajtánként 2 darab zöld színű 7 dl-es palackban február 27-én 17-től 20 óráig lehet leadni a Faluházban, azokat öt fős - nem helyi - zsűri február 29-én bírálja el.

Közélet A Bikavér lesz a középpontban Budakalászon

A Bikavér lesz a középpontban Budakalászon

Különleges borbemutatóra várják az érdeklődőket a Bacchus Borászati Art Stúdió szervezői Budakalászra pénteken! A "Magyar vörösborok bástyája, a Bikavér" elnevezésű klubesten bemutatkozik a világhíres hazai borfajta, méghozzá több borvidék remek termékeinek kóstolásával.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel