Erdő-mező Borháló: egyelőre nem kell aggódnunk a 2017-es borévjáratért

Borháló: egyelőre nem kell aggódnunk a 2017-es borévjáratért
A hirtelen jött áprilisi havazás hiába látványos, a száraz fagyok sokkal inkább jelenthetnek veszélyt a szőlőtermésre – nyugtatja meg az aggódókat a Borháló, amely többek között Solymáron is üzemeltet boltot, ahol Magyarország történelmi borvidékeiről kapható válogatott minőségi borok. 

Kultúra Márton napi újborverseny és kóstoló Pátyon

Márton napi újborverseny és kóstoló Pátyon
Idén november 12-én a Budakörnyéki Borkultúra Egyesület szervezésében ismét megrendezik a hagyományos Márton napi borversenyt.

Közélet Bor és Művészet Fesztivál Tökön

Bor és Művészet Fesztivál Tökön

A Fesztivál a Nyakas-hegy lábánál található festői szépségű község legnagyobb értékeire kívánja felhívni a figyelmet, a borra, a művészetre, az itt élő borászokra, művészekre, a vendégszerető falubeliekre és végül, de nem utolsó sorban a helyi ételkülönlegességekre, egyszóval mindazon dolgokra, amik híressé tették és teszik Tök falut és lakóit. 

Közélet Pátyi Pincehegy: a hungarikummá nyilvánítás útján

Pátyi Pincehegy: a hungarikummá nyilvánítás útján
A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége célkitűzése, hogy hungarikummá nyilvánítsák a tag-települések pincefalvait. Ennek a folyamatnak a része a Pincehegy Megyei Értéktárba vétele.

Közélet Kosbor 2014. – Bor és zene minden mennyiségben

Kosbor 2014. – Bor és zene minden mennyiségben
Június 6-7-én a – számos borvidékről válogatott - borok mellett alternatív és folkzenészek, valamint gasztronómiai élmények várják a látogatókat a nyárindító fesztiválon. A szervezők hat-hétezer látogatóra számítanak.

Kultúra Egy este Krúdyért - Kiállításmegnyitó, színházi előadás és borkóstoló Solymáron

Egy este Krúdyért - Kiállításmegnyitó, színházi előadás és borkóstoló Solymáron

Magányos alakja, megkapó lírai világa a magyar irodalom egyik legkülönösebb, legtitokzatosabb figurájává emeli Krúdy Gyulát. Életműve igazi gyöngyszem. A március 29-én, szombaton megnyíló tárlat őt idézi: a férfilélek legrejtettebb titkainak vallomástevőjét, a női szívek mámorító Szindbádját vagy Krúdyját, de leginkább mindkettőt. A megnyitó után színház és borkóstoló!

Erdő-mező A töki Nyakas borok ismét meghódították Párizst

A töki Nyakas borok ismét meghódították Párizst

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben is több magyar pincészet képviseltette magát boraival. A töki Nyakas Pince egy arany és egy ezüst érmet hozhatott haza a megmérettetésről.

Kultúra Szeptemberben Bor és Művészet Fesztivál Tökön

Szeptemberben Bor és Művészet Fesztivál Tökön

Szeptember 1-jén és 2-án a XIX. századi Töki Pincesoron a Fesztivál mindkét napján vásári forgatag, illetve étel- és italárusító standok várják a vendégeket kézműves portékákkal és kulináris csemegékkel, mint például az eredeti Töki Pompos.

Kultúra Változatos programok az idei Perbáli Búcsún

Változatos programok az idei Perbáli Búcsún

Színes programokkal várja az érdeklődőket július utolsó hétvégéjén az idei Anna-napi búcsú Perbálon, amely a település barokk templomának védőszentjéhez, Szent Anna neve napjához igazodik. Lesz borkóstoló, solymászbemutató, zene és AMALIMPIA minden mennyiségben.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel