Hagyományok a középkorból – Fesztivált rendeznek Zsámbékon

Zsámbék középkori múltjába, hagyományaiba, hiedelemvilágába enged betekintést október 14-én a Fékomadta fesztivál a zsámbéki Romtemplomnál. (tovább…)

Pátyi sírleletekkel kibővülve mutatkozik be Szentendrén a kiállítás

A közelmúltban feltárt pátyi sírok leleteivel és a helyszíni összefüggések bemutatásával kiegészülve láthatók péntektől a Magyar Nemzeti Múzeum Tarsolylemezek című korábbi kiállítása Szentendrén. (tovább…)

Tojásírás és locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, tavaszváró mulatsággal, többek közt hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen. (tovább…)

Táncház napja: kalotaszegi és moldvai táncot is járhatunk Solymáron

Ötven éve, 1972. május 6-án rendezték meg az első városi táncházat Budapesten a Liszt Ferenc téri Írók Boltjában. Ebből nőtte ki magát a Táncházmozgalom, mely a széki táncalkalmak mintáját vette...

Hétvégén folytatódik a sváb főzőtanfolyam Pilisszentivánon

Folytatódik a pilisszentiváni német nemzetiségi önkormányzat sváb főzőtanfolyama. (tovább…)

Bányászati hagyományokat kutató diákoknak adtak át kerékpárokat Dorogon

A bányászati hagyományok ápolásáért és a családfakutatás megismertetéséért hirdetett pályázaton nyertes diákoknak adott át kerékpárokat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Völner Pál, a térség országgyűlési...

Farsangi jelmezbe bújt Pilisszentiván

A Pilisszentiváni Nyugdíjas Egyesület tagjai egy kis vidámságot szerettek volna csempészni a falu életébe, ezért közös összefogással a Fő téren, zöld szigetbe bújtatott farsangi figurákat helyeztek el. (tovább…)

Német nemzetiségi tanösvények létrehozására írtak ki pályázatot

A Német Szövetségi Köztársaság a Szövetségi Belügyminisztériumon keresztül 2021-ben újra támogatja a német nemzetiségi tanösvények létrehozását - írja a zentrum.hu. (tovább…)

Hétvégén közös főzéssel és koszorúkészítéssel várnak Szentivánon

Az előttünk álló hétvégén színes programokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt Pilisszentivánon. (tovább…)

Pilisborosjenői és zsámbéki gyerekeknek is drukkolhatunk a Fölszállott a pávában

A közmédia rendkívül népszerű és színvonalas tehetségkutató, tehetségápoló műsora, a Fölszállott a páva péntek este folytatódik a Duna TV műsorán a második középdöntővel. A folytatásban több helyi tehetségnek is drukkolhatunk,...