Pátyi sírleletekkel kibővülve mutatkozik be Szentendrén a kiállítás

A közelmúltban feltárt pátyi sírok leleteivel és a helyszíni összefüggések bemutatásával kiegészülve láthatók péntektől a Magyar Nemzeti Múzeum Tarsolylemezek című korábbi kiállítása Szentendrén. (tovább…)

Több méternyi terepasztalos vasútmodell bemutatóval várnak Hűvösvölgyben

Több méternyi terepasztalos vasútmodell bemutatóval; 35 méter hosszú terepasztallal; vasút, villamos és autóbusz közlekedés modellezéssel, éjszakai vonatozással; LEGO várossal és RC helikopterbemutatóval várnak minden kis és nagy érdeklődőt Hűvösvölgy legnagyobb...

Múlt és jelen autóit, motorjait mutatják be Esztergomban

A múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, kerékpárokat és hajókülönlegességeket bemutató kétnapos kiállítás nyílik "Akkor és most Jármű Expó" címmel szombaton Esztergomban - közölte a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője. (tovább…)

Kiállítják a Pilisszentivánon feltárt régészeti leleteket

Remek hírt közölt közösségi oldalán Pilisszentiván önkormányzata: egy sikeres pályázat révén hatalmas előrelépés következhet a település történelmében. (tovább…)

Halálának tizedik évfordulóján Makovecz Imrére emlékeznek

Nyolc különböző tematikájú kiállítási anyagot mutatott be Makovecz Imre Kossuth- és Ybl-díjas építész, a magyar organikus építészet iskolateremtő személyisége halálának tizedik évfordulóján a Makovecz Imre Alapítvány, amely a Magyar Nemzeti...

Ingyenes futballtörténeti kiállítás nyílt Esztergomban

A hét magyarországi nagyvárosban megtekinthető szabadtéri tárlat a magyar labdarúgás emlékezetes pillanatait dolgozza fel az Aranycsapattól a jelenig. (tovább…)

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a hétfőn nyílt Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. (tovább…)

A pálos rendet bemutató kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban

Régészeti leletek, liturgikus tárgyak, installációk, hazai és külföldi kódexek segítségével mutatja be a pálos szerzetesrendet a Pálosok című kiállítás, amely június 15-től látható a Magyar Nemzeti Múzeumban. (tovább…)

Vasútmodellek érkeznek Piliscsabára

Márciusban igazi különlegességeket vehetnek szemügyre az érdeklődők a piliscsabai művészeti galériában (Templom tér 13.), a hónapban ugyanis Váradi Tamás vasútmodelljeit állítja ki a MIKK. (tovább…)

Magyarországi nemzetiségekről rendez kiállítást a Nemzeti Levéltár

A magyarországi nemzetiségekről nyílik kiállítás július 11-én, szerdán a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárában. (tovább…)