Görkorisoknak és a gördeszkásoknak épül pálya Pilisvörösváron

Görparkkal lesz gazdagabb Pilisvörösvár várhatóan már az idei évben, miután erre irányulóan sikeres pályázotot tudhat magáénak a település önkormányzata – osztotta meg a hírt a városvezetés. (tovább…)

A térségi települések idén is pályázhatnak falfelületek megújítására

Hétfőtől lehet pályázni a közösségi falfelületek kültéri és beltéri megújítására, a hazai iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek május 13-ig jelentkezhetnek környezetük újjávarázsolására - tudatta a Let's Colour Településszépítő...

Bölcsőde épülhet Piliscsabán

Piliscsaba Város Önkormányzata 358 millió forint állami támogatást nyert az országos bölcsődefejlesztési programon - tájékoztat a városvezetés.  (tovább…)

Színpad és drótkötélpálya is épül a Búcsú téren

A város központjában található jelenleg funkció nélküli területet, a Búcsú teret értékes közösségi területté szeretné alakítani az Önkormányzat. (tovább…)

Bányászati hagyományokat kutató diákoknak adtak át kerékpárokat Dorogon

A bányászati hagyományok ápolásáért és a családfakutatás megismertetéséért hirdetett pályázaton nyertes diákoknak adott át kerékpárokat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Völner Pál, a térség országgyűlési...

Kiállítják a Pilisszentivánon feltárt régészeti leleteket

Remek hírt közölt közösségi oldalán Pilisszentiván önkormányzata: egy sikeres pályázat révén hatalmas előrelépés következhet a település történelmében. (tovább…)

Falunapokat támogat a kormány az ötezernél kevesebb lakosú településeken

Minden ötezernél kevesebb lakosú kistelepülés egymillió forintot igényelhet falunapok szervezésére a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön. (tovább…)

Pest megye már önállóan pályázhat az EU-támogatásokra

Pest megye eddig lemaradásban volt, mostantól viszont olyan források állnak rendelkezésre, amelyek korábban nem - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek adott...

Közel 3 milliós pénzbeli támogatáshoz jutottak a pomázi tűzoltók

Ötvennégy önkormányzati tűzoltóság kap összesen 132 millió 700 ezer forint támogatást eszközfejlesztésre; köztük a pomázi tűzoltók is - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. (tovább…)

Pilisvörösvár: újabb kamerákat helyeznek el a szemetelők ellen

A közelmúltban több mint 17 millió forintot nyert Pilisvörösvár a „Települési önkormányzatok számára az illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására 2020.” pályázaton. A város honlapján közzétett információk szerint megkezdődött a napelemmel működő kamerás...