Idén is közös pünkösdi misét tart Csíksomlyó és Pilisszántó

2022. június 4-én, szombaton, az időeltolódás miatt fél 12 órakor, a csíksomlyói szertartással egy időben pünkösdi misét tartanak Pilisszántón, a Boldogasszony Kápolnánál. (tovább…)

Megújult a pátyi református templom

Hálaadó istentisztelet keretében adták át vasárnap a felújított pátyi református templomot. (tovább…)

Templomok felújítását támogatják Komárom-Esztergom megyében

A templomfelújítási támogatásokból jut azoknak is, akik már hozzáláttak ahhoz, de azoknak is, akik most kezdik a templomok szépítését - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken...

Adománygyűjtést szerveznek a pilisszántói templom felújítására

A Pilisszántói Plébániatemplom tetőszerkezetét jelenleg pályázati támogatásból és egyházmegyei finanszírozásból újítják fel. Az önkormányzat azonban helyi összefogásra is felhívja a figyelmet: a templom tornyának megújulásáért adománygyűjtést szerveznek. (tovább…)

A világon egyedülálló megoldással újítják fel az Esztergomi bazilikát

2023-ra teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház. A felújítási munkálatok fél évvel ezelőtt kezdődtek a Belvárosi Építő Kft. kivitelezésében, az állványozási feladatokban együttműködve a Térállvány...

Végső búcsú Kiss Csabától, a solymári plébánostól

Március 4-én, csütörtökön 10 órakor mutatnak be szentmisét a február 16-án elhunyt Kiss Csaba lelki üdvösségéért a solymári római katolikus plébániatemplomban. (tovább…)

Elhunyt Kiss Csaba plébános

Elhunyt Solymár plébánosa. A 40 éves Kiss Csaba több Budapest környéki településen is szolgált, az atya súlyos betegséggel küzdött. (tovább…)

Megújulhat Nagykovácsi katolikus temploma

Nagykovácsi katolikus temploma 275 éves lesz. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár járt a településen, hogy a katolikus templom felújításának és bővítésének lehetőségeiről egyeztessen Kiszelné Mohos Katalin polgármester...

Megújult Pilisszentlélek katolikus temploma

Ünnepi misén adták át szombaton a háromszáz fős szlovák nemzetiségű Pilisszentlélek teljesen felújított katolikus templomát, amely 1857-ben épült. (tovább…)

Evangélikus templom épülhet Piliscsabán

A Széchenyi István utca és a Szent László király utca sarkán hamarosan evangélikus templom épül Piliscsabán - írja Farkas András közösségi oldalán.  (tovább…)