Erdő-mező Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében

Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében
Számos ökoturisztikai és infrastrukturális beruházás, kulturális fejlesztés zajlik Komárom-Esztergom megyében, amelyek egyfelől növelik a térség turisztikai vonzerejét, másfelől pedig kedvezőek a helyi vállalkozások számára is – nyilatkozta a hirado.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa.

Erdő-mező Új kilátót adnak át a Prédikálószéken – Szervezett túrákkal is eljuthatunk a helyszínre

Új kilátót adnak át a Prédikálószéken – Szervezett túrákkal is eljuthatunk a helyszínre
A népszerű kirándulóhelyen, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán a Pilisi Parkerdő Zrt. 2016 tavaszán kezdett legújabb kilátója építésébe. A parkerdőgazdaság a tervezés során különös hangsúlyt fektetett egyrészt a hely korábbi állapotának megőrzésére (a kilátópont természetes képződményét érintetlenül hagyta), másrészt az építés során a terület állat- és növényvilágának védelmére (a költési időszakban és a növények vegetációs idejében az építkezés szünetelt).

Erdő-mező Komárom-Esztergom megyében is természetvédelmi fejlesztések kezdődnek

Komárom-Esztergom megyében is természetvédelmi fejlesztések kezdődnek

Október elejétől Komárom-Esztergom megyében folytatódik a „Parkerdő természetesen” program. A fejlesztések Bajna, Bajót, Csolnok, Gyermely, Héreg, Nyergesújfalu, Pilismarót, Esztergom, Kesztölc, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös községhatárokat érintik.

Közélet Újra látogatható a Rám-szakadék

Újra látogatható a Rám-szakadék

Néhány hét késéssel ugyan, de március végére a Rám-szakadékban is beköszöntött a tavasz, ezért a hónap első felében még jéggel borított túraútvonal újra megnyílt a kirándulók előtt. A Pilisi Parkerdő azonban felhívja a túrázók figyelmét arra, hogy a lehullott csapadék miatt a patak vízszintje megemelkedett, a turistaút csúszós és sáros, ezért az kizárólag gyakorlott túrázóknak ajánlott.

Önkormányzati hírek Végül ketten pályázhattak a jegyzői címre Piliscsabán

Végül ketten pályázhattak a jegyzői címre Piliscsabán

2011. január 25-én, mint arról már a Varkapu.info is beszámolt, megválasztották Piliscsaba új jegyzőjét, Pál Imrét. Az ülésen a győztes mellett a másik pályázót, Dr. Szabó Attila Antalt is meghallgatták, melyről a Zöld Hullám Rádió és a Pilis TV is készített felvételt. A két jelölt bemutatkozásának összefoglalója alább.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel