Erdő-mező Szöcskeugrás és csillaghullás - Túra a Nagy-Szénáson

Szöcskeugrás és csillaghullás - Túra a Nagy-Szénáson
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság túrája Nagykovácsiból indul, a természetkedvelők a Nagy-Szénás tanösvényt barangolhatják be. Cserkésszük be közösen Európa legnagyobb rovarát!

Erdő-mező Szentjánosbogarak és denevérek nyomában Pilisszentivánon (+program)

Szentjánosbogarak és denevérek nyomában Pilisszentivánon (+program)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság hónapról hónapra izgalmas felfedezőkalandra hívja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a pilisszentiváni erdőbe. A Jági-tanösvény környéke sokak által kedvelt terület, amit júniusban két esti program segítségével is bejárhatunk. 

Erdő-mező Szervezett tavaszi túrák térségünkben – Irány a természet!

Szervezett tavaszi túrák térségünkben – Irány a természet!

Áprilisban számos túra várja a természetjárókat. Az esztergomi Vasfüggöny túrán a katonai lőteret és emlékeket vehetik szemügyre a résztvevők, de a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeire is betérhetnek, amely csak a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság túrái során látogathatóak. A hónapban ismét lesz Erdei Piac a Hidegvölgyi Erdészlaknál, de a Piliscsévi Önkormányzat által szervezett akadályversenyen és túrán is részt vehetünk.

Erdő-mező Denevérvédelmi program indul a Pilisben

Denevérvédelmi program indul a Pilisben
A táti szigetek vizes élőhelyeinek helyreállítására, valamint a Gerecse, a Pilis és a Vértes denevérkolóniáinak védelmére összesen 585 millió forintos programot indít Komárom-Esztergom megyében a Duna-Ipoly Nemzeti Park - jelentette be hétfőn esztergomi sajtótájékoztatóján Füri András, a nemzeti park igazgatója.

Erdő-mező Madarak és hóvirágok nyomában a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal

Madarak és hóvirágok nyomában a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal

A február sem telhet el különleges, erdei események nélkül: környékünkön közkedvelt programmá nőtte ki magát a Jági-tó mellé szervezett madárgyűrűzés, amely során kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek hazánk fajaival. Emellett pedig a hónapban a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazagtóság szervezett túrára várja azokat, akik felfedeznék a Nagy-Kopasz élővilágát.

Erdő-mező Januárban is lesz madárgyűrűzés a Jági-tónál

Januárban is lesz madárgyűrűzés a Jági-tónál

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság téli madárgyűrűzési bemutatót tart.

Erdő-mező Őszapót és fenyves cinegét is gyűrűztünk Pilisszentivánon (+KÉPEK)

Őszapót és fenyves cinegét is gyűrűztünk Pilisszentivánon (+KÉPEK)

Pilisszentiván határába, a Jági-tó partjára csábítja hónapról hónapra az érdeklődőket madárgyűrűzési bemutatókra a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Pilisi Len Látogatóközpontja.

Erdő-mező Madárgyűrűzés a pilisszentiváni Jági-tónál

Madárgyűrűzés a pilisszentiváni Jági-tónál
Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési-bemutatót tart a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

Közélet Szüreti felvonulás, kirándulás - Hétvégi programok térségünkben

Szüreti felvonulás, kirándulás - Hétvégi programok térségünkben

A hétvége ismét a kikapcsolódásé! Az őszi hónapban több helyszínen is lesz szüreti felvonulás és bál, de a természet kedvelői a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túrán is részt vehetnek. Tokodaltárón tengerimalac kiállítás lesz, Piliscsabán pedig Lecsófesztivál.

Erdő-mező Összefogás Pilisszentiván, a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park között

Összefogás Pilisszentiván, a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park között
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Pilisszentiván Község Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt. az Európa Diplomás Szénás-hegycsoport területén közösen elvégzendő természetvédelmi feladatok ellátására vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá július 20-án.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel