Egészség Szeptemberben az egészségé lesz a főszerep Piliscsabán

Szeptemberben az egészségé lesz a főszerep Piliscsabán
A hagyományokhoz híven szeptemberben ismét egészségnapot tartanak Piliscsabán. A rendezvény során számos szűrővizsgálaton és előadáson vehetünk részt.

Egészség Júniusban Pilisvörösváron és Zsámbékon is lesz véradás (+térségi lista)

Júniusban Pilisvörösváron és Zsámbékon is lesz véradás (+térségi lista)

Több térségbeli településen is szerveznek véradást júniusban. Többek között Budakalászon, Nagykovácsiban és Pilisvörösváron adódik majd lehetőség a segítség nyújtásra. Ne felejtsük, amellett, hogy egy egység teljes vér három beteg életén segíthet, szűrővizsgálatként a saját egészségünkért is tehetünk!

Egészség Piliscsabán lesz a Csecsemőgondozási Verseny - Támogatókat keres a Vöröskereszt

Piliscsabán lesz a Csecsemőgondozási Verseny - Támogatókat keres a Vöröskereszt
Május 27-én a Magyar Vöröskereszt Piliscsabai Alapszervezete rendezheti meg a Csecsemőgondozási Versenyt, amelyen 22. alkalommal mérik össze tudásukat az általános- és középiskolás fiatalok. A szervezet arra kéri a helyi vállalkozókat, hogy támogatásukkal segítsék a rendezvényt.

Egészség Átadták az új Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelőt Pilisvörösváron

Átadták az új Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelőt Pilisvörösváron

Ahogy arról korábban a Varkapu.info is beszámolt, a pilisvörösvári Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelő új telephelyen, az önkormányzati tulajdonú Fő utca 122. szám alatt fogadja a pácienseket. Március 9-én, csütötökön pedig az épület átadása is megtörtént.

Egészség Márciusi véradáshelyszínek térségünkben (+lista)

Márciusi véradáshelyszínek térségünkben (+lista)
Több térségbeli településen is szerveznek véradást márciusban. Dorogon, Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisszentivánon, Pomázon és Zsámbákon biztosan adódik lehetőség a segítség nyújtásra. Ne felejtsük, amellett, hogy egy egység teljes vér három beteg életén segíthet, szűrővizsgálatként a saját egészségünkért is tehetünk!

Egészség Új helyen a pilisvörösvári Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelő

Új helyen a pilisvörösvári  Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelő
A Gyógytorna és Fizikoterápiás Rendelő 2017. február közepétől új telephelyen, az önkormányzati tulajdonú Fő utca 122. szám alatt fogadja a pácienseket - tájékoztatja  a lakosokat dr. Krupp Zsuzsanna jegyző.

Egészség Egészségnap Pilisvörösváron (+Részletes program)

Egészségnap Pilisvörösváron (+Részletes program)
November 11-én, pénteken a Szakorvosi Rendelőintézet szervezésében Egészségnapot tartanak Pilisvörösváron. Az érdeklődőket érdekes előadásokkal várják, amelyeket követően kérdéseket is feltehet a hallgatóság. A rendezvényen lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre is.

Egészség Megőrülök, jön az allergia!

Megőrülök, jön az allergia!
„A bélflóra összetételének zavarai, amelyek az antibiotikum használattal és a nyugati táplálkozással függnek össze, szoros kapcsolatot mutatnak az allergiákkal és az asztmával (higiéné hipotézis). A bélflóra alapvető szerepet játszik a nyálkahártya, ezen belül is a légúti tolerancia kialakulásában. Komoly figyelem irányul a bélflóra bélrendszer fejlődésében, az immunrendszer alkalmazkodásában a bélrendszer gyulladásos betegségeiben játszott szerepére. Ez az irodalmi összefoglaló azokról a kifejlődést követő funkciókról szól, amelyeket a bélflóra az allergénekkel szembeni immunológiai tolerancia kialakulásában játszik, és azt a kérdést fogalmazza meg: vajon a bélflóra az immunrendszer egyik nagy szabályozója?”

Egészség Több környékbeli településen is lesz véradás márciusban

Több környékbeli településen is lesz véradás márciusban
A térségünkben több településen is rendeznek véradást 2016 márciusában. Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Zsámbék, Piliscsaba, Solymár, Csobánka és Pomáz is felkerült a Pest megyei listára. 

Egészség Élőadássorozat az egészségünkért Pilisszántón

Élőadássorozat az egészségünkért Pilisszántón
Hat részes előadássorozatot szerveznek Pilisszántón a Kossuth Lajus utcai Baross-házban, amelyen szó lesz a stresszkezelésről, a táplálkozással összefüggő daganatos megbetegedésekről és számos más érdekes témáról is.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel