Az év utolsó véradására készülnek Piliscsabán

08:09 | 2017 11. 21.

Kategóriák: Egészség

Az idei évben utolsó alkalommal vár minden segíteni vágyót a helyi Vöröskereszt Alapszervezet a piliscsabai Klarissza-házba. Amellett, hogy a véradással életeket menthetünk, szűrővizsgálatként saját egészségünkért is tehetünk.

A helyi önkéntesek palacsintával, jókedvvel várják azokat, akik ellátogatnak hozzájuk november 21-én, kedden. Míg a szülők vért adnak, addig a gyerekeket játékos foglalkoztatókkal, finomságokkal lepik majd meg!

Időpont: 2017. november 21. 15:00 – 19:00
Helyszín: Klarissza Ház, Templom tér 8-10

“Adj vért és ments meg három életet!”

A levett vérből vörösvérsejt-koncentrátum, plazmakészítmények és vérlemezke-koncentrátum készül, így egy egység teljes vér 3 beteg életén segíthet.

A véradás menete:

Ön megadja személyi adatait a nyilvántartáshoz, kitölt egy kérdőívet egészségügyi állapotáról. Az adatfelvételhez a személyi igazolványra, lakcím- és TAJ kártyára feltétlenül szükség van. (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!) Külföldi állampolgár esetén útlevél és magyar TAJ kártya szükséges (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!).

Elfogyaszt egy-két pohár teát, hogy a leadandó folyadékot előre pótolja szervezetében. Laboratóriumi és orvosi kivizsgálás következik. Kényelmesen elhelyezkedik a vérvételi ágyon. A steril vérvételi zsákba 5 perc alatt leveszik a vért. Még 5 perc pihenő!

Novemberben Solymáron és Leányváron is lesz véradás

Akik lemaradnak a piliscsabai véradásról, azok november 29-én, szerdán a solymári és a leányvári művelődési házban is segítő kezet tudnak nyújtani.

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,