Cukorbetegek szűrővizsgálata Pilisvörösváron

14:30 | 2019 11. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

A “Három generációval az egészségért program” keretében megalakult a Pilisvörösvári Praxisközösség Dr. Tamás Ferenc háziorvos vezetésével. A település minden gyermek és felnőtt háziorvosa részt vesz az együttműködésben.

A Praxisközösségnek, a pályázat keretében elnyert támogatás felhasználásával lehetősége lesz, hogy 2020. nyaráig szűrővizsgálati, ismereterjesztési és prevenciós tevékenységet nyújthasson a pilisvörösvári lakosság számára.

A Program keretében elsőként 2019. november 14-én, a Diabétesz Világnapján egészségügyi szűrést szerveznek az 50 év feletti cukorbetegeknek. A 2 rendelő térrel és 1 fogadó térrel rendelkező szűrőbusz a Városháza parkolójában kerül elhelyezésre. A cukorbetegek körében végzett szűrés során dietetikai tanácsadással egybekötött diabéteszes lábvizsgálat, valamint műszeres perifériás érvizsgálat történik az érszűkület korai felfedezése érdekében.

A szűrésen való részvétel a betegek számára ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez és háziorvosi beutalóhoz kötött. Minden felnőtt háziorvos 10-10 beteget utalhat be a vizsgálatra, ezért érdemes mielőbb jelentkezni náluk rendelési időben.

Decemberben folytatódik

A Program december közepén, iskolai egészségnevelési előadásokkal folytatódik, valamint szélesebb korosztály részére lesznek további szűrőprogramok, erről később ad tájékoztatást a városvezetés. A kampányszűrések mellett megkezdődnek a rendelői szűrővizsgálatok is célzottan a veszélyeztetett korcsoportokban.

Kérjük Olvasóinkat, hogy értesítsék 50 évnél idősebb hozzátartozóikat is a novemberi ingyenes, cukorbetegeknek szóló szűrési lehetőségről!


(pilisvorosvar.hu)

Címkék: ,