Digitális röntgent kap a pilisvörösvári rendelő, egy hónapig szünetel a szakrendelés

11:45 | 2020 01. 30.

Kategóriák: Egészség, Fő kiemelt

Február 3. és március 2. között új orvostechnológia eszköz telepítése miatt szünetel a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetben a röntgen szakrendelés. A jelzett időszakban, sürgős esetben a röntgen vizsgálatot a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő radiológia szakrendelése biztosítja.

Február folyamán a pilisvörösvári szakrendelőbe egy, az Egészséges Budapestért Program keretében beszerzett, korszerű digitális röntgen készüléket szerelnek be, amelynek telepítése hosszabb előkészítő munkát igényel.

A Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő radiológia szakrendelésének elérhetősége:

A rendelő címe: Dorog, Mária u. 20.
A röntgen szakrendelés rendelési ideje: hétfőtől péntekig: 8:00 – 14:00 között
Tel.: 06-33-512-756.

Keressék a felvételi irodát! Felhívjuk a figyelmet, hogy az ellátást csak indokolt esetben, háziorvosi, vagy szakorvosi beutalóval vehetik igénybe!

A nem sürgős eseteket a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet előjegyzés alapján 2020. március 3-ától ismét ellátja. Az ultrahang szakrendeléseket nem érinti a szüneteltelés, folyamatosan biztosítják a betegek vizsgálatát!

A január és február folyamán megvalósuló orvostechnológiai eszközbeszerzések döntően állami támogatásból (az EBP program keretében) valósulnak meg, de az önkormányzat is részt vállalt a költségekben. A most beépítésre kerülő készülék egy könnyen kezelhető, alacsony sugárterhelésű eszköz. A gép teljes gerinc felvételre ad lehetőséget.

Műszaki jellemzői: fixen rögzített úszólapos felvételi asztal, kivehető detektorral motorikus állítható magassággal, 240 kg terhelhetőséggel, oldal és fej feletti kapaszkodóval. 139 pixel méret 16 bitmélységű felvétellel, egységes integrált vezérlői felülettel, monitoron történő kijelzéssel, elvételi lehetőséggel, felvételi protokoll kiválasztásával szerkeszthetőségével, a páciensi adatok helyi beviteli lehetőségével, 50.000 kép tárolási lehetőséggel.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , , ,