Harminc rászorulónak segített a piliscsévi Karitász

07:59 | 2018 03. 20.

Kategóriák: Egészség

– Sikeresnek tekinthető a nagyböjti adománygyűjtés Piliscséven. Nagyon sok tartós élelmiszert kaptunk, ezennel is köszönjük a segítséget a helyieknek – mondta Bíró Mátyás, a Piliscsévi Kisboldogasszony Katolikus Karitász csoport vezetője a kemma.hu kérdésére.

Ahogy a lap megtudta, az országos Katolikus Karitász gyűjtésével összhangban majdnem 30 rászorulónak, mintegy 16, több ezer forint értékű szeretetcsomagot sikerült összeállítaniuk, köztük több nehéz sorban élő családnak is.

Idén március 4. és 11. között rendezték meg hazánk katolikus templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az összegyűlt adományokból a Katolikus Karitász országos humanitárius szervezet önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak, többek között a piliscsévieknek is.

– Az egyikük a férjét és a dédmamát is ápolva, két gyermeket nevelve, azaz embert próbáló élethelyzetben is tagunk lett, és a helyi közösségünk nélkülöző tagjainak is próbál segíteni, egy másik hölgy pedig, komoly betegsége (sclerosis multiplex) ellenére a mai napig dolgozik Budapesten, miközben hihetetlen akaraterőt és derűt sugároz. Nagyon hálás volt a tartós élelmiszerekért, de a végén azt is kérte, hogy bármikor szóljunk neki, ha tud, ő is szívesen segítene a helyi rászorulókon. Azt hiszem, ezek azok a pillanatok, amikor a Jóisten üzen számunkra – fejtette ki a piliscsévi karitász csoport vezetője.

(kemma.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , ,