Hétvégén véradással segíthetsz Pilisvörösváron

13:04 | 2020 03. 25.

Kategóriák: Egészség

Hétvégén véradást szervez Pilisvörösváron az A91 Gym és az Országos Vérellátó Szolgálat. A jelen helyzetben még fontosabb a véradás, ne felejtsd, minden csepp vér számít!

Időpont: 2020. március 28. szombat 10:00-15:00
Helyszín: A91 Gym – Egészség, Fitness és Küzdősport Centrum, Pilisvörösvár, Kisfaludy utca 38-42.

A véradásokon nem történik koronavírus szűrés, kérjük, hogy ezzel a szándékkal senki ne jelentkezzen véradásra!

A járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz (különösen gyermekgyógyászat, szülészet, szívsebészet, onkológia, hematológia, transzplantáció). A véradás azon tevékenységek közé tartozik, amely nem szűntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért továbbra is számítanak az egészséges lakosság segítségére.

Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közösségi oldalakon elterjedt információkkal ellentétben, a véradások alkalmával nem történik koronavírus-szűrés.

A koronavírus – ahogy az élet minden más területére – természetesen veszélyt jelent a vérellátásra is. A veszély azonban nem abban áll, hogy a koronavírus a vérátömlesztések során megfertőzheti a betegeket. A koronavírus cseppfertőzéssel terjedő betegség, a fertőzés tehát vérátömlesztéssel nem adható tovább.

A koronavírus-fertőzés kapcsán bevezetett korlátozásokra – amelyek folyamatosan frissülnek az OVSZ oldalon – azért van szükség, hogy megóvják a véradásokon részt vevő véradók és a dolgozók egészségét. A koronavírus legnagyobb veszélye ugyanis az, hogy betegség miatt meghiusul a betegellátáshoz szükséges vérek levétele.

Címkék: , ,