Járványügyi intézkedések a térségben – (Koronavírus percről percre)

20:04 | 2020 03. 16.

Kategóriák: Egészség, Fő kiemelt

A koronavírus magyarországi megjelenése óta a térségi településeken is korlátozásokat vezettek be. Megtiltották a rendezvények szervezését, lezárták az önkormányzati fenntartásban lévő közösségi helyeket, és az orvosi ellátás, valamint a hivatalos ügyek intézésében is változások lépnek érvényben. Percről percre cikkünkben a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb térségi információkat gyűjtjük össze.

Amennyiben a témát érintő fotója, tapasztalata van kérjük küldje el Facebook-oldalunkra vagy a varkapuinfo@gmail.com címre.

Április 17. 9:00 – Ideiglenes útzár Pilisszentiván egy részén

Április 18-án, szombaton 12 és 16 óra között a Pilisszentiván, Jóreménység utcán a Kuczmag-réti leágazástól (Kuczmag utca) a temető felé eső szakaszon a temető végéig ideiglenes útzárat állít fel az önkormányzat fertőtlenítés céljából – hívja fel a figyelmet Poppréné Révay Gyöngyi polgármester.

Az útzáron kizárólag helyi lakcímkártyával vagy tulajdoni lappal igazolt telektulajdonnal rendelkezőket enged át a Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület.

Április 15. 12:20 – Továbbra is fertőtleníti szerelvényeit a MÁV

A járművek fertőtlenítését továbbra is napi rendszerességgel végzik, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosíthassák az utasoknak. A vasúttársaság beszerzései, így a készletek feltöltése folyamatosan zajlik. A dolgozók számára szükséges szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk rendelkezésre állnak. Bővebben>>>

Április 14. 12:00 – Ingyenes kiszállítás a Ligeti Állatorvosi Rendelőnél

A rendelő változatlanul nyitva van, betartva az óvintézkedéseket, folyamatosan figyelik a kormány bejelentéseit, nyomon követik a vírus kapcsolatát ember és kutya/macska között.

“Szeretnénk segíteni azoknak, akik a járvány idején nem tudnak vagy nem szeretnének a rendelőbe bejönni kedvencük szükséges gyógyszeréért, a tavasszal elengedhetetlen élősködők elleni készítményekért vagy gyógytápért/állateledelért. Erre a veszélyes időszakra ezért megszerveztük ezeknek a termékeknek az ingyenes, biztonságos és gyors kiszállítását!” Részletek>>>

Április 11. 19:50 – Kiszállít a vörösvári Non-Stop Gyógyszertár

A szakszemélyzet megfelelő védőfelszerelésben a higiéniai előírásoknak megfelelően szállítja ki a megrendelt termékeket. Részletek>>>

Április 10. 13:09 – Településeket zárnak le a turisták elől a térségben hétvégén

Péntektől hétfő éjfélig, a húsvéti hosszú hétvége idejére a települések polgármesterei a miniszterelnök bejelentése szerint saját hatáskörben intézkedhetnek a településükön a közlekedési, parkolási korlátozásokról. A környéken a lakosság védelmének érdekében több önkormányzat is élt a lehetőséggel,

íme a korlátozások!>>>

Április 9. 9:29 – Korlátozottan, de megnyitják a templomokat Vörösváron

“A világjárványra való tekintettel március 17-től templomaink zárva tartanak és a nyilvános liturgikus események továbbra is szünetelnek, azonban a szent három napra és húsvét vasárnapra megnyitjuk templomainkat a kedves hívek előtt” Részletek>>>

Április 9. 9:10 – Vigyázz magadra Nagykovácsi! Buzdító videó a településről:

Április 9. 9:06 – Csalók Solymáron

Az önkormányzat vagy a polgármesteri hivatal nevében telefonon meglehetősen erőszakos stílusban hívogatnak időseket, felajánlva a segítséget, bevásárlást – tájékoztat a település polgármestere.

Szente Kálmán felhívja a lakosság figyelmét, hogy az idősek ellátása az ellátottak kérésére történik, amit telefonos úton tudnak jelezni a polgármesteri hivatal felé vagy az Ezüstkor Gondozóközpontnak.

Az önkormányzat és intézményei NEM keresik meg ilyen formában a lakosságot!

Április 8. 18:00 – Üzenet a szentiváni diákoknak

Április 7. 9:00 – Mentsük meg a virágkertészeket a térségben is!

Az idei koronavírus-járvány Magyarországon is jelentősen visszavetette a virágkertészetek működését. Érdemes odafigyelni arra, hogy vásárláskor lehetőleg ne a külföldi eredetű árukat emeljük le az áruházak polcairól. A hazai termékek garantáltan megfelelő minőségűek, vásárlással támogatni tudjuk a kertészetek életbenmaradását.

Térségi kertészetek listája ITT>>>

Április 1. 11:12 – Nagykovácsiban is zajlik a közterek fertőtlenítése

“A legforgalmasabb közterületek, buszmegállók, orvosi rendelők, boltok környékének fertőtlenítése a NATÜ közreműködésével ezentúl rendszeres lesz” – tájékoztat a városvezetés.

Április 1. 10:53 – Újabb személyek házi karanténban Szentivánon

“Hatósági értesítés szerint újabb két személy van hatósági házi karanténban Pilisszentivánon” – tájékoztat Poppréné Révay Gyöngyi. A polgármester információi szerint az érintettek külföldről tértek haza, tünetmentesek.

Április 1.10:45 – Budakalászon hangosbemondó figyelmeztet

A rendészek már járják Budakalász utcáit, hogy hangosbemondón is felhívják a lakosság figyelmét a koronavírus-járvány idején betartandó legfontosabb szabályokra. “Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb csatornán tájékoztassuk a lakosságot a megelőzés érdekében” – olvasható a település honlapán.

Március 31. 12:35 – Süteménnyel okoz örömöt a piliscsabai cukrászda 

Bár a MÁK Kézműves Cukrászda a héten nincs nyitva, a dolgozók mégsem állnak le a sütéssel. Azoknak juttatnak el finomságokat, akik rászorulnak, vagy épp áldozatos munkájuk miatt nem maradhatnak otthon. “Tegnap az MCM-be, a Pont Kereskedésbe és a Polgármesteri Hivatalba vittünk egy kis örömet hozó süteményt, ma pedig az Idősek Otthonában jártunk a Béla király úton” – olvasható a cukrászda oldalán.

Március 31. 9:08 – Szájmaszkok varrása Pilisvörösváron

A Pilisvörösvári Önkormányzat, a Szebb Környezetünkért Egyesület és a Tegyünk Együtt Vörösvárért Közhasznú Egyesület géppel varrni tudók jelentkezését várja az info@pilisvorosvar.hu e-mail címen. Cél: szájmaszkok varrása a pilisvörösvári lakosság, elsősorban az idős emberek számára. Anyagot az önkormányzat biztosít.

Március 31. 8:58 – Házi karanténban Pilisszentivánon

“A hatóságoktól kapott információ alapján egy négytagú család van hatósági házi karanténban Pilisszentivánon” – tájékoztat a település polgármestere.

Március 31. 8:40 – Külföldről visszatértek házi karanténban Pilisborosjenőn

“Pár órája kaptam az információt a rendőrségtől, hogy már pilisborosjenői lakos is került koronavírus-járványügyi megfigyelés, kötelező hatósági karantén alá. Külföldről visszatért fiatalról van szó, így automatikusan két hét kötelező hatósági karantén várta, ami 2020. március 27 óta kötelezően betartandó hazai utasítás” – olvasható Pilisborosjenő Önkormányzat Facebook-oldalán.

Március 30. 12:12 – Szerdától új menetrend lesz érvényben a budapesti tömegközlekedésben

Szerdától szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezetnek be munkanapokra a fővárosi közösségi közlekedésben a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. Bővebben>>>

Március 30. 11:44 – Meghosszabbították a bérletek érvényességét

“A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedéseink részeként a 2020. március havi és második félhavi helyközi (országos, elővárosi és regionális) bérletek érvényességét 2020. április 15-én 24:00-ig meghosszabbítottuk” – tájékoztat a Volánbusz Zrt.

Március 27. 16:40 – Vörösvári sportolók üzennek II.

Előző cikkünkben Fetter Erik üzenetetét közvetítettük felétek, ezúttal Benkó Barbi mesélt nektek videóban arról, hogy hogyan élte meg a Dél-Afrikából való hazaútját, miképp érinti az elmaradó Olimpia. Teljes cikk, videó>>>

Március 25. 14:13 – Színes szívekkel fejezik ki hálájukat Solymáron

Szíveket ragasztanak az ablakokra Solymáron, hogy ezzel is hálájukat továbbítsák a lakók a járvány idején dolgozóknak és felhívják a figyelmet arra, hogy mennyire fontos most az otthonmaradás. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. Bővebben>>>

Március 25. 10:45 – Köszönet a Volánbusz sofőreinek

“Az összes buszsofőrnek, aki nem maradhat otthon, és értünk, miattunk dolgoznak” – áll a pilisszántói autóbusz-forduló megállójában az üzenet.

Fotó: Volánbusz Zrt.

Március 25. 9:30 – Minden háztartásba saját készítésű maszkot küldenek Nagykovácsiban

Már 300 darab maszkot kiosztottak Nagykovácsiban, és folyamatosan újabb postaládába dobják be becsomagolva, használati jótanácsokkal mellékelve a Szépkovácsi Egyesület önkéntesei.

“Köszönjük a sok felajánlást, élni fogunk vele, mert most is a legnagyobb erő az összefogás ereje, a közösségünk ereje. Aki tud varr, aki tud kiszállít, aki tud, otthon marad. Együtt sikerülhet lassítani a vírus terjedését Nagykovácsiban!” – tájékoztat Kiszelné Mohos Katalin polgármester.

Március 25. 8:00 – Fetter Erik: én is otthoni karanténba vonultam

A pilisvörösvári kerékpáros portálunknak elárulta, hogyan befolyásolja felkészülését a jelenlegi helyzet és mit tanácsol a térségben élőknek. A teljes cikk ITT olvasható. 

Március 24. 14:04 – Pilisborosjenőn ilyen formában (is) kérik a fiatalokat, hogy maradjanak otthon:

Március 24. 9:15 – Solymáron élő vietnámiak nyújtottak segítséget

A solymári lakótelep melletti Szuper Diszkont tulajdonosai a solymári egészségügyben dolgozókat segítették felajánlásukkal. “Vietnamiak vagyunk, hazánk szintén abban a helyzetben van, hogy harcolunk a koronavírus ellen, mint ti, ezért megértünk benneteket, együtt érzünk veletek” – olvasható az üzlet Facebook-oldalán. 

A Szuper Diszkont üzlet fertőtlenítő és tisztítószerek adományozásával nyújtott segítséget: “reméljük, ha összefogunk egymással, sikerül a világjárványt legyőznünk!”

Március 23. 20:37 – A solymári lakótelepen tapssal fejezik ki a lakók a hálájukat a járvány idején is helytállóknak!

Március 23. 18:20 – Együtt énekelt az utca Pilisvörösváron

A pilisvörösvári Kossuth utca lakói vasárnap este – szigorúan betartva az egymás közötti távolságot – saját portájuk előtt állva énekelték el közösen Oláh Ibolya Magyarország című dalát. Bővebben>>>

Március 23. 14:03 – Kedves üzenet a piliscsabai diákoknak

“Nélkületek kong az iskola, üresek a tantermek, sivár az udvar! Hiányoztok! Attila bácsi tengó pályát festett nektek!” – üzenik a diákoknak a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola tanárai és dolgozói.

Március 23. 13:42 – Egy fertőzöttről tudnak Solymáron

Információnk szerint már Solymáron is van fertőzött személy – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Szente Kálmán. A hatóságok tájékoztatása szerint az illető karanténban van.

Ahogy azt korábban jeleztük, a településen három személy vonult önkéntes, házi karanténba külföldi utazást követően. A polgármester ismertetőjéből az is kiderül, hogy a három személyből egy illető karantén-ideje lejárt. 

Március 23. 13:34 – Helyzetjelentés Csobánkáról

A mai napig nincs Csobánkán nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg, illetve kötelezően elrendelt karantén sincs – ismerteti az aktuális híreket a település polgármestere.

Völgyes József tájékoztatása szerint a buszmegállókat és környezetüket, illetve a boltok bejáratait naponta kétszer fertőtlenítik.

Március 23. 8:13 – Gyógyszertári kiszállítás Pilisvörösváron

A megnövekedett kereslet miatt egyre több termék hiányzik a gyógyszertárakban, melyeket csak utólagosan, a rendelés beérkezését követően tudnak teljesíteni, de legtöbb esetben pontosan nem tudják megmondani, mikorra várható a termék.

Megkönnyítve mind a lakosság, mind a gyógyszertárak helyzetét, az előre kifizetett, hiányzó gyógyszereket az Önkormányzat kiszállítja a megadott címre. Szállítási igényüket a patikusoknak ott helyben legyenek szívesek jelezni! A kiszállítást a közterület-felügyelők díjmentesen végzik, minden nap délután.

Figyelem, a gyógyszereket azok beérkezését követően tudják kivinni, kérjük türelmüket!

Március 23. 8:00 – A vörösvári mentősök támogatása

Az Aranyló Fogadó a pilisvörösvári mentőállomáson és az ügyeletben dolgozók munkáját ilyen formában segítette:

Március 21. 14:15  – Üzenet a kirándulóknak Pilisborosjenőről

Pilisborosjenő csodálatos kirándulóhelyeit számos ember keresi fel, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a zöldellő tájakat övezve itt is emberek élnek. Emberek, akik szeretnék megőrizni egészségüket. 

Március 21. 8:48 – Zajlik a közterek fertőtlenítése Pilisvörösváron is

Március 21. 8:45 – A városőrség és rendőrség éjjel is az utcán vigyáz minden zsámbéki és töki polgárra.

Gond esetén az alábbi szám hívható: 06706062072

(Fotó: B. K. E.)

Március 20. 14:48 – Fetter Ádám polgármester üzenete a vörösváriaknak – Maradj otthon!

Március 20. 12:36 – Pomázon is éjjel-nappal zajlik a közterületi eszközök fertőtlenítése

Március 20. 12:30 – Aki teheti, maradjon otthon!

“Minden nap, munka után körbe autózom a falut, hogy lássam sikerül-e betartani a központi és helyi ajánlásokat. Sajnos azt tapasztalom, hogy a tavaszi időjárás beálltával nagyon sokan az utcákon sétálnak és annak természetes útja módja szerint beszélgetésbe is elegyednek másokkal” – tájékoztat Székely Róbert, Pilisjászfalu polgármestere.

Minden központi ajánlás úgy kezdődik, hogy emberi érintkezések, találkozások lehető legnagyobb mértékű csökkentése – utcára ne menjen. “Bár tudom, hogy ezek a jótanácsok elsősorban a városi emberek részére íródtak, ott nagy eséllyel esélytelenek a vírus terjedésének megakadályozására. Itt nálunk viszont belátható esély van a minimális fertőződésre, ha komolyan vesszük az a tanácsokat” – hívja fel a figyelemt a polgármester.

Március 19. 20:50 – Nem tudnak koronavírussal fertőzöttről Csobánkán

A mai napig Csobánkán nincs regisztrált fertőzött koronavírusos beteg – tájékoztat Völgyes József polgármester. Hivatalos otthoni karantént eddig nem kellett senki részére elrendelni, azonban önkéntesen, saját elhatározásból otthon maradásról tud az önkormányzat.

Március 19. 16:10 – Rongáltak, megfigyelő-szolgálat indult Solymáron

A Solymári Polgárőr és Tűzoltó Egyesület megfigyelő-szolgálatának megalakulásának oka, hogy az önkormányzat által már lezárt és fertőtlenített játszótérre koraesti órákba helyi fiatalok betörtek, és kárt okoztak.

Március 19. 12:19 – Farkas András polgármester videós helyzetjelentése Piliscsabáról

Március 19. 11:43 – Korlátozások a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő erdei iskolái, a Budakeszi Vadaspark, a Visegrádi Fellegvár, a turistaházak bezártak. A parkerdők, tanösvények továbbra is látogathatóak, azonban ebben az esetben is kerülni kell a csoportosulást! Bővebben>>>

Március 19. 10:45 – Ideiglenesen lezárják “Pajkaszeget”

A közkedvelt magyar sorozat forgatási helyszínét a napokban is rengeteg turista keresi fel, ezért ideiglenesen lezárják a “Pajkaszegként” elhíresült Pilisszentléleket. Bővebben>>>

Március 19. 10:00 – Solymáron este is folytatták a fertőtlenítést, ezúttal az üzletek előtt és a buszmegállókban (Fotó: Szente Kálmán)

Március 18 13:13 – MÁV app-on keresztül biztonságosabb a jegy- és bérletvásárlás

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását. Bővebben>>>

Március 18. 12:39 – Nem tudnak koronavírussal fertőzöttről Piliscsabán

“A háziorvosokkal és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal lefolytatott és folyamatos egyeztetések alapján, tájékoztatjuk Önöket, hogy Piliscsabán továbbra sincs tudomásunk koronavírussal fertőzött személyről” – Farkas András polgármester.

Március 18. 11:10 – Továbbra is három fő van karanténban, sok az idős a solymári gyógyszertárakban

Szente Kálmán tájékoztatása szerint Solymáron továbbra sem tudnak fertőzöttről, karanténban továbbra is három fő van, két helyszínen.

A gyógyszertárak jelzése alapján elmondható, hogy még mindig sok az idős vásárló, akik legtöbbször felesleges vagy halasztható szerekért (pl. kozmetikai anyagok) térnek be hozzájuk. “Újra kérek minden idős embert, maradjon otthon” – kéri Szente a solymáriakat.

Március 18. 10:58 – Korlátozott ügyintézés a térség polgármesteri hivatalaiban

A könnyebb kövehetőség érdekében külön gyűjtőcikkben tüntetjük fel az adott település ügyfélfogadásáról szóló legfrissebb információit, telefonszámait. 

Március 18. 10:04 – Személyes ügyintézés és ügyfélfogadás visszavonásig szünetel a solymári hivatalban

Személyes felkeresés helyett az alábbi lehetőségek választhatók:

Papír alapú dokumentumok a hivatal ajtaja előtt elhelyezett postaládába lehet betenni.

Március 18. 9:35 – Videóban üzen Poppréné Révay Gyöngyi polgármester a pilisszentiváni diákoknak

Március 17. 22:30 – Egy személy van házi karanténban Nagykovácsiban

Már Nagykovácsiban is van járványügyi megfigyelés alá (házi karanténba) helyezett személy, aki valószínűsíthető hogy az új koronavírus által okozott megbetegedésben szenvedő személlyel érintkezett – tájékoztat a település polgármestere.  Kiszelné Mohos Katalin közleménye szerint a személy neve, lakhelye nem adható ki, de a bejárati ajtóra kötelezően kiragasztott „piros lap” mindenkit figyelmeztet a belépési tilalomra.

Március 17. 22:11 – Ahogy azt korábban jeleztük, Solymáron elkezdődött a közterek fertőtlenítése. Így zajlanak a munkálatok:

(fotó: Szente Kálmán)

Március 17. 17:45 – Auchan: a koronavírus-járvány idején a vásárlás nem családi program!

Az Auchan Magyarország az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjaként kér meg mindenkit, hogy lehetőség szerint ne a családdal vagy barátokkal, hanem egyedül intézze a vásárlást, ezzel is segítve azt, hogy áruházainkban ne alakuljon ki tömeg.

További javaslatok az Auchantól >>>

Március 17. 15:47 – Csökketnik a pilisszántói patika nyitvatartási idejét

A 65 év felettiek védelme miatt csökkent létszámmal üzemelő gyógyszertár dolgozói a megnövekedett igények kielégítését, bár erejüket megfeszítve dolgoznak, sajnos nem tudják kielégíteni. Így március 18-tól kénytelenek a pilisszántói patika nyitvatartási idejét csökkenteni.

 • hétfő – szerda – péntek: 9:00-11:00
 • kedd – csütörtök: 14:00-16:00

Március 17. 15:36 – Idősek segítése Pilisvörösváron

Amennyiben tudomásuk van ellátatlan idős emberről, kérjük, hogy jelezzék a Polgármesteri Hivatal felé. Ezt megtehetik az info@pilisvorosvar.hu e-mail címen, vagy a Polgármesteri Hivatal munkatársainál is, Kovács Erzsébetnél: 06-26-330-233/136. illetve Lakatosné Halmschláger Margitnál: 06-26-330-233/138. telefonszámon 8 és 16 óra (pénteken 8 és 14 óra) között.

Március 17. 14:35 – Bezár a pilisvörösvári és budakalászi hulladékudvar

A korona vírus járvány megelőzése és terjedésének minimalizálása érdekében március 18-tól határozatlan időre felfüggesztik a házhoz menő lomtalanítást és zárva lesz a pilisvörösvári és budakalászi hulladékudvar – tájékoztat a Zöld Bicske Nonprofit Kft.  A kommunális hulladékszállítás nem fog szünetelni!

Március 17. 14:11 – Egy ember van otthoni karanténban Piliscséven

“Piliscséven jelenleg egy helyi lakos van, aki az elmúlt két hétben több országban is járt munkavégzés miatt, ezért házi karanténban került elhelyezésre – tájékoztat Kosztkáné Rokolya Bernadett. A polgármester közleménye szerint az érintett jelenleg is járványügyi megfigyelés alatt van otthonában. Szükség esetén az Önkormányzat minden segítséget megad a családnak, hogy az elrendelt megfigyelés időszaka alatt a napi létszükségletét biztosítsa, ezzel csökkentve az esélyét, hogy más polgárokkal érintkezzen.

Március 17. 14:04 – Gázálarcosok Solymáron

A következő napokban Solymáron fertőtlenítik a közterületi eszközöket. “Kérjük ne ijedjen meg senki, ha beöltözött, gázálarcos munkatársunkat látja motoros permetezővel” – áll Szente Kálmán közleményében. A polgármester arra kér minden lakost, hogy annak ellenére, hogy a felhasznált anyag a háztartásokban is használt egyszerű fertőtlenítőszer, permetezéskor a szórást végző szakember közelébe ne tartózkodjunk.

Március 17. 13:55 – Pilisborosjenői szakorvos üzenete a korona vírussal kapcsolatban

Helyzetjelentés Pilisborosjenőről>>>

Március 17. 11:15 –  Határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás a NAV-ablakokban

A pilisvörösvári Kormányablakban működő NAV-ablakban határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető. Bővebben>>>

Március 17. 9:45 – Nem tudnak koronavírus fertőzöttekről Solymáron

A településen eddig nem tudnak koronavírus fertőzöttről – osztotta meg az információt Solymár polgármestere. Szente Kálmán tájékoztatása szerint solymári lakosokkal kapcsolatban nem történt helyi vagy más fertőzéssel kapcsolatos kontaktkutatás. Hatósági karanténban három fő tartózkodik, önkéntes karanténban valószínűleg vannak polgárok, de erről hivatalos információja a hatóságnak nincsen.

Március 17. 8:14 – Március 21-től zárva lesz a pilisvörösvári piac. A kereskedőkkel az önkormányzati hivatal felveszi a kapcsolatot.

Március 17. 8:00 – A kérelmeket és a beadványokat a vörösvári önkormányzat bejárat melletti ablakábanban elhelyezett ládába lehet leadni.

Március 16. 21:30 – MÁV: országos szinten az összes kocsit teljesen fertőtlenítik

Tervezetten szerdáig a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik. Bővebben>>>

Március 16. 21:00 – Rendkívüli szünet a piliscsévi óvodában és bölcsődében

A Piliscsévi Aranykapu Óvoda és Bölcsődében 2020. március 17-től rendkívüli szünetet rendelek el. Az önkormányzat az óvodás és az általános iskolás gyermekek részére igény esetén étkeztetést biztosít. A szülők a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos igényüket az intézményvezetőknél jelezzék,
telefonon vagy e-mailben.

Március 16. 20:18 – Mostantól házhoz is szállít a szentiváni Csali Csárda

A jelenlegi sajnálatos helyzetre, továbbá törzsvendégek további zavartalan kiszolgálására való tekintettel a Csali Csárda elindította a házhozszállítási szolgáltatását. Bővebben>>>

Március 16. 20:13 – koronavírussal kapcsolatos intézkedések Csobánkán

Nincs ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban, kivéve a rendkívüli anyakönyvi ügyeletet (időpont kérés: 30/332-6710, pénztár nyitva tartás: szerdánként 14:00-16:00). Ügyintézés telefonon (26/320-020) vagy e-mailben (polgarmesterihivatal@csobanka.hu) lehetséges.

Orvosi ellátás: a rendelésen náthás, köhögős, lázas beteg nem jelenhet meg! Az adminisztráció (táppénz, recept) e-mailen és telefonon keresztül működik.

 • Felnőtt háziorvos – Dr. Peskó János (26/320-066, sztusika1982@gmail.com),
 • házi gyermekorvos: Dr. Kollár lászló (26/520-014), gyerekdoki@gmail.com).

Gyógyszerkiadás: recept és meghatalmazás nélkül is TAJ szám és személyazonosító adatok igazolásával.

Március 16. 19:27 – A mai naptól az alábbi önkormányzati fenntartásban lévő közösségi helyszíneket bezárják Perbálon:

 • Sportpálya (2074 Perbál, Sport u. 2.)
 • Közösségi Színtér (2074 Perbál, Fő u. 24.)
 • Közösségi és Iskolai Könyvtár (2074 Perbál, Fő u. 24.)

Március 16. 19:07 –  Szabadságok és munkarend változások a solymári orvosi rendelőben

A solymári rendelő honlapján négy fontos pont betartására hívják fel a figyelmet:

 1. Aki teheti, maradjon otthon!
 2. Légúti tünetekkel a felnőtt-váróba/rendelőbe lépni tilos!
 3. Telefonáljon a háziorvosának, ha beteg, vagy probémája van!
 4. Lehetőleg mindenki tájékozódjon előre, mielőtt elmegy bármilyen rendelésre! Lehet, hogy nem is kell odamennie.
 • Dr. Szabó Éva 03.18-án nem rendel.
 • Dr. Virág Zsolt 03.19-20-án nem rendel.
 • Dr. Wirtz Ferenc 03.26-27-én nem rendel.

A felnőtt-háziorvosok szabadsága idején az asszisztens a rendelőben tartózkodik, a helyettesítést megoldja. A gyermekorvosok egymást helyettesítik a saját rendelési idejükben.

Március 16. 18:04 – Közösségi terek lezárása Vörösváron

A mai nap folyamán lezárták Pilisvörösváron a Görgey, Lőcsei, Ligeti, Rákóczi utcai, focipálya melletti játszótereket, a Lahmkruam parkot és a focipályát.

Március 16. 17:52 –  Rendkívüli intézkedések Szentivánon:

lezárták a játszóteret, rendkívüli ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban. A helyi önkormányzat közleménye ITT olvasható.

Március 16. 16:34 A járványügyi veszély miatt március 16-tól fokozott szigorítások léptek életbe a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetben és telephelyein. Bővebben>>>

Március 15. Bevásárlással segítik az idős helyieket a szentiváni tűzoltók és polgárőrök: A helyi tűzoltók és polgárőrök felajánlják szolgálataikat azoknak a pilisszentiváni, egyedül élő időseknek, akik nem tudnak kihez fordulni segítségért a jelen helyzetben. Bővebben>>>

Március 14. – Szünetel az első ajtós felszállás a Volánbusznál

Az autóbusz-vezetők és az utasok védelme érdekében valamennyi Budapest környéki járaton is szünetel az első ajtós felszállás. Bővebben>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,