A Jenga-torony és a Sas-szikla is megelevenedik a piliscsabai rendelő falain (+KÉPEK)

15:48 | 2017 10. 31.

Kategóriák: Egészség

2017 nyarán kezdték el felújítani a piliscsabai orvosi rendelőt, mostanra pedig már a végéhez közeledik a munka. A projekt kezdetén a település vezetői a lakossággal közösen szerették volna megálmodni az épület belső tereinek kialakítását, ezért rajzpályázatot hirdettek. Végül ezeket felhasználva készültek el a tervek.

Akik ma, hónapokkal a munkálatok kezdete után az orvosi rendelőbe kényszerülnek, azoknak garantáltan örömtelibb lesz a várakozási idő, hiszen a felújított, kreatív falfestéssel díszített falak még a vizsgálat előtt állók arcára is mosolyt csalnak. A nem mindennapi fali dekoráció kapcsán Török Szilviával, a projekt egyik kiemelt résztvevőjével beszélgettünk.

A fali motívum elkészítése részletes, precíz, aprólékos munkával jár, így mindenképp ki kell emelni azokat, akik részt vettek annak megalkotásában.  A munkát Török Szilvia készítette elő, míg a belső építészeti tervek Csapó Andrea nevéhez köthetők. A dekorációs festést pedig Girtl László (Metricartist) végezte a többiek segítségével. „Fontos volt a minőségi kivitelezés, ezért kértem fel Lacit erre a nagy precizitást igénylő munkára, ő ugyanis ennek a geometrikus falfestészeti iránynak nagy mestere. Én pedig már több mint egy éve készítem elő a projektet, legyen szó a megfelelő anyagok megtalálásáról, az antibakteriális padlóról, különleges hirdetési felületről vagy épp a grafikai anyagok előkészítéséről” – tudta meg portálunk Török Szilviától.

A projekt résztvevőinek majdnem 100 m2 alapterületet kellett kifesteniük, köztük az emeleti, a felnőtt és gyermekvárótermet. Az előkészítés több hónapot vett igénybe, maga a festés pedig  három embernek 13 napos munkájának gyümölcse.

Varázsvilág várja a gyerekeket

 „A gyerekrészen kis varázsvilágot szerettem volna teremteni, hogy elterelődjön az elesett állapotukról a figyelmük, és a kedves figurák látványával könnyebb legyen a gyógyulás útjára lépni” – tudtuk meg Török Szilviától. A komor falak élettel telítődtek, így várakozáskor már csak a fantázia szabhat határt.

Ilyen volt…

…és ilyen lett:

Piliscsaba csodái képekbe sűrítve

Mi ihlette a felnőtt váróterem mintáit? „A földszinti részen piliscsabaiként Piliscsaba természeti értékeire szerettem volna helyezni a hangsúlyt. Preventív céllal, hiszen ha sokat járjuk az erdőt, kirándulunk, akkor talán egészségesebbek leszünk.” A váróban így megelevenedik, a Jenga-toronynak is nevezett Dévényi Antal-kilátó, a Sas-szikla, a védett gesztenyesor, a platánsor, a fekete erdei fenyősor, de vadles és erdei állatok is helyet kaptak a falon.

Az emelet sem maradhatott üresen

Ezen a szinten a védőnők és a fogorvosok rendelnek. Török Szilviáék ide finom, kedves figurákat festettek fel, gondolva az állapotos kismamákra, és kisgyermekekre. A fogorvosoknál várakozva pedig úgy érezhetjük, mintha a természetben ülnénk, ott ugyanis a kacsákkal, náddal szegélyezett Garancsi-tó idillje jelenik meg.

Török Szilvia kérdésünkre elárulta, hogy ilyen jellegű munkából ez az első bemutatkozó darabja a csapatnak, de reménykedik a folytatásban. Mi pedig abban reménykedünk, hogy a környék települései is ellesik az ötleteket, és a jövőben több helyen találkozhatunk ilyen csodálatos, dekoratív elemekkel.

(Gribek Tímea, Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , ,