Márciusban kezdődik az orvosi rendelők felújítása Pilisvörösváron

08:09 | 2019 02. 11.

Kategóriák: Egészség, Fő kiemelt

Az Önkormányzat 2017-ben pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a Szakorvosi Rendelőben lévő gyermekorvosi és háziorvosi rendelők, valamint a hozzájuk tartozó mosdóhelyiségek felújítására. A pályázat sikeres volt, s az önkormányzat 22,5 millió forint támogatást nyert a projekt megvalósításához.

Egy eredménytelen és egy eredményes kivitelezési közbeszerzési eljárás után március elején megkezdődhet a Szakorvosi Rendelőintézet egészségügyi alapellátást biztosító helyiségeinek (háziorvosi és gyermekorvosi rendelők) felújítása. A felújítás keretében a rendelők esetében teljes burkolatcsere (padló- és falburkolat), a falak és a mennyezet újrafestése, a belső nyílászárók cseréje, a mennyezeti világítás korszerűsítése, a vizesblokkokban a wc-k, mosdók cseréje, a gépészet felújítása, s minden helyiségben a radiátorok cseréje történik majd meg. A vizesblokkok felújítását elvégzik a földszinten és a tetőtérben is, ahol szakrendelések vannak.

A felújítás költsége a járulékos költségekkel együtt bruttó 92.146.931 Ft. A pályázat keretében elnyert 22,3 millió forint támogatáson felül szükséges 69.814.708 forintot az önkormányzat saját erőből finanszírozza.

A kivitelező a közbeszerzési eljáráson nyertes Prím Építő Építőipari Kft. lesz.

A munkák tervezett kezdési ideje március eleje, várható befejezése augusztus közepe.

A felújítás ideje alatt változásra kell számítani a rendelések helyét illetően, amelyről folyamatosan, külön hirdetményekben tájékoztatják majd a lakosságot!

(vorosvarihirek.hu)

Címkék: , , ,