Piliscsabán, Piliscséven és Solymáron is véradást szerveznek

09:04 | 2023 12. 05.

Kategóriák: Al kiemelt, Egészség

Decemberben Piliscsabán, Piliscséven és Solymáron szerveznek véradást. Ne feledjük, amellett, hogy egy egység teljes vér három beteg életén segíthet, szűrővizsgálatként a saját egészségünkért is tehetünk.

Ürömön december 15-én 13:00 és 19:00 óra között várják a véradókat a Klarissza-házban (Templom tér 9.). Ha az ürömi időpontról lemaradnál, érdemes Piliscséven bepótolni december 7-én, 14:30 és 18:00 között a Művelődési Házban (Hősök tere 10.). Ha pedig karácsony előtt Solymáron nyújtanál segítséget, december 14-én 16:00 és 19:00 óra között megteheted a Német Nemzetiségi Ált. Iskolában (Templom tér 26.).

“Adj vért és ments meg három életet!”

A levett vérből vörösvérsejt-koncentrátum, plazmakészítmények és vérlemezke-koncentrátum készül, így egy egység teljes vér 3 beteg életén segíthet.

A véradás menete:

Ön megadja személyi adatait a nyilvántartáshoz, kitölt egy kérdőívet egészségügyi állapotáról. Az adatfelvételhez a személyi igazolványra, lakcím- és TAJ kártyára feltétlenül szükség van. (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!) Külföldi állampolgár esetén útlevél és magyar TAJ kártya szükséges (Figyelem! Csak az eredeti TAJ-kártya fogadható el, fénymásolat nem!).

Elfogyaszt egy-két pohár folyadékot, hogy a leadandó folyadékot előre pótolja szervezetében. Laboratóriumi és orvosi kivizsgálás következik. Kényelmesen elhelyezkedik a vérvételi ágyon. A steril vérvételi zsákba 5 perc alatt leveszik a vért. Még 5 perc pihenő!

Címkék: , , ,