Támogatásból újulhatnak meg a pilisvörösvári háziorvosi rendelők

11:25 | 2018 01. 12.

Kategóriák: Egészség

A Magyar Államkincstár értesítése szerint Pilisvörösvár Város Önkormányzatának a „Pest megye területén működő önkormányzati tulajdonú, egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása” c. pályázati kiírásra 2017 augusztusában benyújtott pályázatát pozitívan bírálták el.

A nemzetgazdasági miniszter 2017. december 28-i támogatói döntése értelmében a megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 22 332 223 forint.

A pályázat tartalma alapján az elnyert támogatási összegből a Szakorvosi Rendelő épületének alagsorában található gyermekorvosi rendelőt, továbbá az első emeleten lévő két háziorvosi rendelőt, valamint a rendelőkhöz kapcsolódó várókat és mosdókat újítják fel, a projekttel arányos akadálymentesítés követelményeit is figyelembe véve.

A Képviselő-testület előreláthatólag a január 16-i ülésén dönt majd a kivitelezési közbeszerzési eljárás megindításáról. A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után várhatóan a nyár elején kezdődhetnek majd meg a felújítási munkák.

A 2014. évi liftépítés és a 2017-en lezajlott energetikai korszerűsítés (hőszigetelés, nyílászárócsere, homlokzat-felújítás) után tehát 2018-ban tovább korszerűsödik a rendelőintézet épülete.

(vorosvarihirek.hu)

Címkék: , , ,