Egy kalandos buszozás Pilisvörösvár és Esztergom között

12:33 | 2012 12. 07.

Kategóriák: Egyéb

Csütörtök délután olyan mozgalmas utazáson vehettem részt, amilyenben talán még sosem. Legalábbis néhány tíz kilométeres távolság alatt biztosan nem. Ugyanis Pilisvörösvárról Esztergomba mentem, ami alatt volt dugó, bunkó buszvezető, hasra eső terhes asszony, és árokba csúszott autó.

Csütörtök délután olyan mozgalmas utazáson vehettem részt, amilyenben talán még sosem. Legalábbis néhány tíz kilométeres távolság alatt biztosan nem. Ugyanis Pilisvörösvárról Esztergomba mentem, ami alatt volt dugó, bunkó buszvezető, hasra eső terhes asszony, és árokba csúszott autó.

Délután három óra előtt szálltam fel a 800-as esztergomi buszra, amely a dugóban araszolt. Később ez a sor Budapestig ért, ám engem mindez már nem érintett – százakkal ellentétben. Maga az útépítés, ami amiatt azonban a torlódás kialakult, komoly gondot jelentett egy férfinek, aki a Liglbe ment volna dolgozni. Jelzett, ám a busz nem állt meg neki az Üdülőtelep megállóban – tegyük hozzá, hogy az aszfaltozás miatt nem is tudott volna. A munkába igyekvő férfi tehát kénytelen volt elmenni a Bányatelepig, ahol azonban számon kérte a sofőrt. Elmondta, hogy indulnia kellene a kamionnal, és az aszfaltozás miatt eleve késében van, ám most vissza is kell sétálnia a központig. A buszvezető azonban ahelyett, hogy elmondta volna, hogy miért nem tudott megállni, bunkó, tajparaszt módon csak annyit válaszolt, hogy “Hát, így járt”. Volt még egy-két mondat, ami elhangzott közöttük, de a buszvezetőben az emberség legminimálisabb foka sem jelent meg, majd becsukta az ajtót, mikor az utas még beszélt hozz. Valószínűleg a bejentés az esetről már ott lehet a Volánbusz irodájában – teljesen jogosan… (Korábbi botrányos esetek >>>)

Teszem hozzá mindehhez, hogy a buszvezető természetesen egész úton telefonált, és szentségelve, káromkodva szídta az ellenőröket, akikről nem tudta, hogy merre járnak. Félt tőlük, mert mint mondta; kocsival bárhol megjelenhetnek. Aztán ugyancsak szentségelve megjegyezte a telefon másik végén ülő kollégájának, hogy mekkora a dugó egy útépítés miatt Pilisvörösvárnál. Tehát a volánosok sem tudtak a tegnap munkálatokról semmit…

Később, az eggyel őt követő 800-as buszon meg is jelentek az ellenőrök. Azon a buszon pedig el sem hallgatott a sofőr telefonja, minden kolléga kíváncsi volt rá, hogy merre járnak, és hol szállnak le az ellenőrök – Végül Pilisvörösváron a Kultúrház megállónál. Az infó természetesen bejárta az egész 10-es utat.

Piliscsaba előtt aztán még volt egy kis lépésben haladás, a hó is elkezdett hullani, de az út további része nyugodtnak ígérkezett. Dorogon azonban ismét történt valami, ami néhány perces megállásra kényszerítette a buszt. Egy terhes asszony szállt le a járműről, ám néhány lépés után hatalmasat esett – egyenesen a hasára. Néhányan – köztük ennek a busznak a vezetője is (tehát nem a szentségelő, bunkó vezető, amelyik eggyel előbbi járatot vezetett) – rögtön leszálltak segíteni, ápolták a nőt, ám az végül tovább ment. Néhányan a buszon még megjegyezték, hogy mentőt kellene hívni hozzá, és talán hívtak is azok, akik közelebb voltak az esethez.

Végül tovább indultunk, ám Esztergom előtt ismét lelassult a forgalom. Egy autó csúszott árokba, azt kellett kikerülni. (Ha téli gumira van szüksége, kattintson IDE >>>)

Ezután érkezett meg a busz Esztergomba a végállomásra. Néhány tíz kilométeren rengeteg minden történt az utasokkal – főleg, ha valaki két járaton is utazott, megszakítva a menetet. Volt útépítés kilometeres sorral, volt bunkó buszvezető, aki nemcsak egy utassal beszélt felháborító módon, de telefonálgatott is az ellenőröket keresve. Volt csúszós út is. Leesik egy kis hó, és rögtön fejre áll a világ? Vigyázzunk, mert a hétvégére további havazást mondanak!

(Olvasónktól – Varkapu.info)

OLVASÓI LEVELEIKET A varkapuinfo@gmail.com CÍMRE VÁRJUK!

Kapcsolódó cikkek:
Útépítők unatkoznak, útépítők aszfaltoznak (Fiktív történet)