Felháborító! – A Közút szerint 2002 óta nincsen regisztrált baleset a szentiváni kereszteződésben

05:56 | 2017 06. 08.

Kategóriák: Egyéb

Poppréné Révay Gyöngyi pilisszentiváni, Farkas András piliscsabai és Gromon István pilisvörösvári polgármester levélben hívta fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. figyelmét a 10-es út pilisszentiváni kereszteződésének veszélyeire, amire enyhén szólva is megdöbbentő választ kaptak.

A lényeg, hogy bár ismerik a “csomópont állapotát”, a 10-es út érintett szakaszának felújítása 2017-ben nincsen tervbe véve, ám ami ennél is fontosabb, hogy – idézzük – “a jelzett szakaszon 2002. évig visszamenőleg nincs regisztrált baleseti adat“. A válaszlevélben a dr. Nemes Nagy Tibor hozzáteszi, hogy az előnytelen területi adottságok és a forgalom nagysága miatt azonban indokolt egy közúti biztonsági felülvizsgálat lefolytatása, amit a közeljövőben el fognak végezni. Ennek eredménye alapján lehet majd a közlekedés biztonságát javító intézkedésre javaslatot tenni.
 
A Varkapu.info a helyi lakosok véleménye szerint is felháborító válaszlevél után úgy döntött, segítséget nyújt. Néhány kérdésünkkel együtt elküldtük a Magyar Közút figyelmébe ajánlottuk azokat az eseteket, amelyekről mi is beszámoltunk a Pilisvörösvár-Piliscsaba útszakasz kapcsán, hátha segíthetünk a regisztrációban. Emellett felajánlottuk segítségünket, hogy ha a térségben tudomást szerzünk egy balesetről, az arról szóló hírünket az illetékeseknek megküldjük, hiszen úgy tűnik, mintha a magyar úthálózat megfigyelése túl nagy terhet jelentene, vagy a Pilis hegyei eltakarnák a 10-es utat. Esetleg a rendszer nem működik jól 2002 óta?
 
Ugyan írásban megkérdeztük a Közúttól, de amíg nem kapunk választ, addig kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, hogy vajon mi kell egy baleset regisztrációjához? Cikkünk alatt várjuk a kommenteket!
 (Varkapu.info)
Címkék: , , , , ,