Hatalmas bulival indult az első éjszakai járat Solymárra (+Képek)

05:30 | 2012 05. 01.

Kategóriák: Egyéb

Frenetikus bulival köszöntötték a solymári fiatalok az első 964-es buszjáratot május elseje hajnalán: a Hűvösvölgyből Solymárra tartó első éjszakai buszon gyakorlatilag mozdulni sem lehetett az ujjongó fiataloktól.

Frenetikus bulival köszöntötték a solymári fiatalok az első 964-es buszjáratot május elseje hajnalán: a Hűvösvölgyből Solymárra tartó első éjszakai buszon gyakorlatilag mozdulni sem lehetett az ujjongó fiataloktól.

A hatalmas lelkesedés több szempontból is érthető: egyrészt azért, mert majd 40 éve, 1973-tól mostanáig nem indult új BKV-járat Solymárra, de legfőképp azért, mert ez volt az első olyan alkalom, amikor a solymáriak hazajuthattak menetrend szerinti tömegközlekedési eszközzel, éjfél után is.

A történelmet író legelső 964-es busz május 1-jén, 0.14-kor indult a PEMŰ előtti végállomástól, ahol már mintegy tíz utas, köztük több fotós és egy kamerás „versenyző” várta a jármű beérkezését és a járat indulását. A Templom téren további mintegy húsz utassal gyarapodott az utazók létszáma: vélhetően ők már mind tudtak arról, hogy a hűvösvölgyi végállomáson igazi buszjárat-avató buli készülődik, amelynek szervezői alkalmi viszonylatjelző táblákat is legyártottak, „Party 964 Éjszakai járat” felirattal.

Az igazi „partyjárat” ennek megfelelően valóban a Hűvösvölgyből induló, Solymárra tartó járat volt, ahol az első solymári megállókig szinte mozdulni sem lehetett az euforikus hangulatú tömegtől. A BPO-662 rendszámú járművet csordultig megtöltő fiatalok végig a hazaúton különféle skandálásokkal múlatták az időt: éltették az út során Solymárt, az Anna kápolnát, a solymári polgármestert, és persze a buszsofőrt is, aki imponáló higgadtsággal kezelte a számára is meglepetésekkel szolgáló helyzetet.

A buszjárat-avató party szervezőinek előrelátását dicséri, hogy kétszeresen is gondoltak a solymári történelmet író BKV-alkalmazottra: az utazóközönség nevében egyrészt egy üveg pezsgőt, másrészt egy doboz alkoholmentes Gössert ajándékoztak a számára a hűvösvölgyi indulás előtti percekben.

(Hegedűs András – Solymári magazin)

Kapcsolódó cikkek:
Május elsején indul az első éjszakai BKV busz Solymárra (+ Buli az első járaton?)
Alacsonypadlós buszt tesztelt a BKV Solymáron (+Kép)
Solymár fizet, marad a BKV
Nagykovácsiig közlekedik a 963-as éjszakai busz