Pilisszentkereszt és Esztergom között ismét szabad az út

15:22 | 2014 12. 04.

Kategóriák: Egyéb

Ismét lehet közlekedni a 1111-es úton Pilisszentkereszt és Esztergom között, miután megtisztították a burkolatot a rádőlt jeges fáktól és leszakadt ágaktól, de Dobogókőre csak a helyiek hajthatnak be.
 

Ismét lehet közlekedni a 1111-es úton Pilisszentkereszt és Esztergom között, miután megtisztították a burkolatot a rádőlt jeges fáktól és leszakadt ágaktól, de Dobogókőre csak a helyiek hajthatnak be.
 
 
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt közölte, hogy több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem szakembereinek köszönhetően sikerült megtisztítani a 1111-es utat, a közúti forgalom számára azonban egyelőre csak a Pilisszentkereszt – Pilisszentlélek – Esztergom útvonalat nyitották meg. 
 
A Dobogókőre vezető 11115-ös útra kizárólag a település lakói hajthatnak be a lakcímkártya felmutatása után – tették hozzá. 
 
A most megnyitott útvonalon korábban azért nem lehetett autózni, mert az ónos eső miatt jégpáncél alakult ki rajta, és a környező fák olyan mértékben eljegesedtek, hogy közülük nagyon sok kidőlt a jég súlyától, nem egy gyökerestől fordult ki a földből. Az utat három napon át tartó folyamatos, megfeszített munka árán sikerült megtisztítani. A közlekedést akadályozó fákat eltávolították, a közút felsózta a burkolatot, így most már zavartalan a forgalom – tájékoztatott az OKF.
 
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője elmondta: az országban már csak a dobogókői és lajosforrási bekötőúton számíthatnak teljes útzárra a közlekedők. Mindkét mellékúton folyamatosan dolgoznak szakembereik a katasztrófavédelem és az erdőgazdaság munkatársaival – hangsúlyozta. 
 
Tájékoztatása szerint délután Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valamennyi, leszakadt ágak és kidőlt fák miatt korábban bevezetett útzárat feloldották. Ugyanez igaz Heves megyére is, ahol mostanra feloldották a teljes pályás korlátozást a 24-es főút gallyai és parádsasvári elágazása között. Pécsi Norbert Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy bár a burkolatot megtisztították, a padkán és az árokban helyreállítási munkákat végeznek, ezért 40 km/órás sebességkorlátozás mellett egyelőre előzni is tilos ezen a szakaszon.
 
(MTI)
 
 
Kapcsolódó cikkek: