Zöld Pixel 2014 – Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat

14:26 | 2014 06. 18.

Kategóriák: Egyéb

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont és a Mi kisvárosunk. hu – Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál digitális fotópályázatot hirdet “Zöld Pixel 2014” Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat néven, hagyományteremtő szándékkal.
 

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont és a Mi kisvárosunk. hu – Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál digitális fotópályázatot hirdet “Zöld Pixel 2014” Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó pályázat néven, hagyományteremtő szándékkal.
 
 
A pályázat célja:
 
A nevezőktől olyan fényképeket várnak, amelyek Budakörnyéki településeken készülnek. A fotók készítésének helyszínei: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök és Zsámbék. Kiemelik az egyes települések természeti adottságait, azon belül is az élővilágát, idegenforgalmi természeti vonzerőit, a tájegység egyedi arculatát. 
 
 
Pályázat időtartama:
2014. május 12 – 2014. július 11.
Beadási határidő: 2014. július 18.
 
A pályázat nyílt, 14 év feletti amatőr és hivatásos fotósok vehetnek részt (a Budakörnyéki településekről illetve azon kívül egyaránt). A pályaműveket a szervezők a kiírás napjától folyamatosan várják a beküldési határidőig, 2014. július 18-ig
 
A díjazott és a legszebbnek ítélt pályaműveket 2014. szeptember 16-án (kedden) Budakeszi Város Önkormányzatának épületében, a kiállítás megnyitóját követően állítják ki.
 
A képek beküldésével a beküldő (szerző) hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kiállításra beválasztott képeket a Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont, a Mi Kisvárosunk.hu hírportál, valamint a Budakörnyéki települések önkormányzatai – a szerző nevének feltüntetése mellett – a részt vevő településeken vándorkiállításokon szerepeltessék. A pályázat rendezői jelentős pénzdíjazással honorálják a nyertes fotókat. A pénzdíjak magukba foglalják a résztvevő támogató településeken való publikálás jogát (kiadvány, naptár).
 
 
A pályázat témái:
 
 • “Turisztikai vonzerők” – települések idegenforgalmi látványosságainak, kiemelten az adott település fő természeti vonzerejének a bemutatását
 • “Élővilág” – a térség állat – és növényvilágának bemutatása (pl. ?állatportrék?, makró felvételek), állatok ?akcióban? (táplálkozás, viaskodás, párzás stb.)
 • “Kreatív” – fény-árnyék ábrázolása, időjárási jelenségek, évszakok változása, fotómontázs illetve utólag átszerkesztett természetképek kategóriája
   
Az első két kategóriába (“Turisztikai vonzerők”, “Élővilág”) küldött fotóknál csak a következő képszerkesztések megengedettek:
 
 • A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
 • A teljes képet érintő színkorrekció, színhelyesség beállítása. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
 • A színes felvételek fekete-fehérré alakítása
 • Az analóg és digitális felvételeknél a digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása
A “Kreatív” kategóriába küldött képek képszerkesztő programmal utólag átalakíthatóak, illetve akár több képet is felhasználhatnak egy kép megalkotásához (pl. fotómontázs).
 
A pályázat díjazása:
 
A beérkező pályaműveket – kategóriánként 3 helyezés – a szervezők által felkért háromtagú szakmai zsűri értékeli. A díjazottakat, a nyertes fotókat 2014. szept. 30-ig teszik közzé a http://turizmus.budakeszi.hu, www.efmk-budakeszi.hu és a www.amikisvarosunk.hu honlapokon. 
 
A kategóriák díjazottjai pénzjutalomban (utalvány formájában) részesülnek
 
Díjak: kategóriánként 3 helyezés 
 
 • 1. helyezett 60.000 Ft értékű fotóutalvány
 • 2. helyezett 30.000 Ft értékű fotóutalvány
 • 3. helyezett 20.000 Ft értékű fotóutalvány
 
Fődíj:
Budakörnyéki települések legrangosabb szakmai elismerését, Zöld Pixel 2014  Budakörnyék Turisztikai és Természetfotósa kitüntető címet a zsűri által legjobbnak ítélt egyéni pályázó fotója nyeri el. Nyereménye: 80.000 értékű fotóutalvány.
 
Közönségdíj:
A beérkező fotókat folyamatosan közzé teszik az alábbi facebook oldalakon: www.facebook.com/nagy-sándorjózsef emlékház . A legtöbb szavazattal rendelkező képet közönségdíjjal jutalmazzák, melyet a kiállítás megnyitóján 2014. szeptember 16-án hirdetnek ki a pályázatot kiíró településen, Budakeszi Város Önkormányzatának épületében (Budakeszi, Fő u. 179.)
 
 
Nevezés:
 
 1. A nevezés díjtalan, egy pályázó összesen 3 fotót küldhet be kategóriánként, akár több kategóriában is indulhat, sorozat, képpár nem adható be. A pályázók kizárólag a saját maguk által készített fotókkal pályázhatnak.
 2. A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a kitöltött nevezési lappal együtt az iip@efmk-budakeszi.hu a címre, sRGB színmódban. 
 3. A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.) A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a szervező nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben. 
 4. A képek fájlneve ékezet nélkül: Kategória_Sorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A1_Kiss_János_ Településem.jpg, B3_Szűcs_Imre_ Kócsag_a_vízben. jpg, stb.).
 5. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. 
 6. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre.
 7. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga és a képek szerzőinek listája később elérhető lesz a http://turizmus.budakeszi.hu a www.efmk-budakeszi.hu és a www.amikisvarosunk.hu oldalon.
   

A pályázatra nevezni ITT lehet >>>

A szervezők biznak benne, hogy a felhívással, valamint az elkészülő képek közzétételével hozzájárulhatnak a térség szépségeinek széleskörű ismertté tételéhez, ezáltal Budakörnyéki települések turisztikai értékeinek megjelenítéséhez.
 
Szervezők: 
Erkel Ferenc Művelődési Központ és tagintézménye Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont
Kapcsolattartó: Oszlánszki Szilvia – idegenforgalmi munkatárs. Elérhetőség: iip@efmk-budakeszi.hu
Mi kisvárosunk.hu  Budakeszi Családi Magazin internetes hírportál
Kapcsolattartó: Horváth Jenő – főszerkesztő. Elérhetőség: keszijenotibor@gmail.com
 
Együttműködő partner: MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége), NaturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége).
 

(turizmus.budakeszi.hu)