Kultúra Pilisvörösvári szobrászművész alkotása került Bélapátfalvára

Pilisvörösvári szobrászművész alkotása került Bélapátfalvára
„Augusztus 26-án Molnár Sándor pilisvörösvári kőfaragó mester és vállalkozó társadalmi munkában elszállította Bélapátfalvára és a helyiek segítségével felállította Bajnok Béla Petőfi-szobrát a Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola aulájában" - olvasható Fogarasy Attila bejegyzésében.  

Közélet Elkészült a pilisvörösvári Wenczl Józsefet ábrázoló bronzportré

Elkészült a pilisvörösvári Wenczl Józsefet ábrázoló bronzportré

Elkészült a Wenczl József koreográfus tiszteletére tervezett bronzportére, amelyet Bajnok Béla szobrászművész adott át hétfőn Fogarasy Attilának és Peller Zoltánnak.

Közélet 56-os emlékművet avattak Piliscsabán (+Képek)

56-os emlékművet avattak Piliscsabán (+Képek)

Október 23-án, vasárnap a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából emlékművet avattak Piliscsabán a Kenderesi út és az Egyetem utca kereszteződésében. Az alkotást Kutas László szobrászművész készítette.

Kultúra Alapítójuknak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Alapítójuknak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban
Manhertz Erzsébet SJC 1980-ban alapította szülővárosában a Szent Erzsébet Otthont a Kanadában általa meghonosított idősgondozási rendszer mintájára. Október 4-én, halálának hatodik évfordulóján az intézmény parkjában megáldották Erzsébet nővér és Mindszenty József bíboros szobrát.

Önkormányzati hírek Sikeres pályázat Pátyon - Díszkivilágítás az 56-os emlékműnél

Sikeres pályázat Pátyon - Díszkivilágítás az 56-os emlékműnél
Páty Község Önkormányzatának az 1956-os Emlékbizottsághoz benyújtott pályázatát elfogadták, amelynek köszönhetően 1 millió Ft támogatást kapott a település,  így az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékére készült Kopjafa-emlékműhöz díszkivilágítás és járda épülhet még az ősszel. A munkálatokat a PVK Nkft. megkezdte.

Kultúra A kitelepített svábokra emlékeztek Solymáron

A kitelepített svábokra emlékeztek Solymáron
Szükség van az olyan napokra, amelyek továbbviszik az emlékezetet, nem engedik feledni a közös történelmi múlt fekete lapjait sem - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Solymáron annak az emléktáblának az avatásán, amelyet a Buda környéki települések állítottak a magyarországi sváb lakosok kitelepítésének 70. évfordulójára emlékezve.

Közélet Adománygyűjtés a betelepülési emlékmű elkészítéséhez Pilisvörösváron

Adománygyűjtés a betelepülési emlékmű elkészítéséhez Pilisvörösváron
A pilisvörösvári német betelepülők érkezésének 325. évfordulója alkalmából a településen emlékművet állítanak. A pályázatot Szinvai Pál a  „Négytagú család vándorol” című munkájával nyerte el. A szobor majd a Templom tér sarkán fog állni, de ehhez az önkormányzat a lakosok segítségét is kéri.

Közélet Emlékművet állítanak Dorogon a kőbányászatnak

Emlékművet állítanak Dorogon a kőbányászatnak
A Baumit Kft. pályázatot írt ki a több mint 100 éves múltra visszatekintő dorogi kőbányászatnak emléket állító alkotás megvalósítására. Az emlékművet a 2015-ös bányásznapon állítják fel - közölte az önkormányzat városmarketingért felelős munkatársa.

Közélet Határkövet avattak Nagykovácsi, Pilisszentiván és Piliscsaba határán

Határkövet avattak Nagykovácsi, Pilisszentiván és Piliscsaba határán

Augusztus 20-án délután három óra után került sor a Nagykovácsi, Pilisszentiván és Piliscsaba hármas határánál, a Bükkös kútnál felállított határkő ünnepélyes felavatására.

Zs. Dobozy Erzsébet: Ilyen a bányász élete

Talán sokan nincsenek is tisztában a pilisi szénbányák történetével, holott érdekes tudnivalókat foglal magába. Még jó magam is alig ismerem, pedig húsz esztendőm hatalom. Mostani bejegyzésünk ezt a hiányt igyekszik pótolni.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel