Önkormányzati hírek Szeptember 21-éig véleményezhető a kesztölci Arculati Kézikönyv

Szeptember 21-éig véleményezhető a kesztölci Arculati Kézikönyv
Elkészült Kesztölc Településképi Arculati Kézikönyve, ami egy útmutató azoknak, akik Kesztölcön építkezni szeretnének. A száz oldalas kiadvány sok színes fotóval és grafikával mutatja be, hogy mi mindenre kell odafigyelni, hogy házunk illeszkedjen a faluképhez.

Közélet Bányásztörténeti miniverzumot építenek Dorogon

Bányásztörténeti miniverzumot építenek Dorogon
Dorog bányászattörténetét és ipartörténeti örökségét bemutató kiállítótér épül a városközpontban - olvasható Dorog Város hivatalos honlapján.

Közélet Különdíjat nyert Piliscsaba, Pilisvörösvár és Solymár vasútállomása

Különdíjat nyert Piliscsaba, Pilisvörösvár és Solymár vasútállomása
Piliscsaba, Pilisvörösvár és Solymár vasútállomásainak homlokzati felújításáért az Év Homlokzata 2016 pályázat zsűrije különdíjjal jutalmazta a kivitelező BS Konstrukt Kft.-t - közölte hivatalos Facebook oldalán a Baumit.

Közélet Dorog főépítészét "Az Év Háza" díjjal ismerte el a szakértő zsűri

Dorog főépítészét "Az Év Háza" díjjal ismerte el a szakértő zsűri
Idén az Építészet Hónapján Esztergomban rendezték meg az Év Háza pályázat kiállítást. Október 10-én, a megnyitón Bálint Imre Ybl-díjas építész, a zsűri elnöke értékelte a beérkezett pályaműveket.  

Közélet Épül a rákbetegek alternatív gyógyító központja Piliscsabán

Épül a rákbetegek alternatív gyógyító központja Piliscsabán
Piliscsabán, az Álomvölgyben – az egy hektáros telek körpanorámás dombján Gyógyító-oktató-meditációs központ épül. Az épület formailag, szerkezetileg, funkciója szerint, de finanszírozását tekintve is eltér a megszokottól. Az építész – Légrádi Csaba – a területi szabályozást maximálisan kihasználva – belerajzolta az épületet az „élet virágának” geometriai formájába.  
 

Kultúra Únyról gúny nélkül (+Képek, videó)

Únyról gúny nélkül (+Képek, videó)

A Komárom-Esztergom megyei Úny község kulturális és idegenforgalmi szempontból egyaránt érdekes, éppen ezért úgy gondoltuk, hogy igazán megér egy cikket, mellyel igyekszünk kedvet teremteni egy kellemes családi kiránduláshoz.

Önkormányzati hírek Több építéshatósági ügy a járási hivatal székhelye szerinti jegyzőhöz került

Több építéshatósági ügy a járási hivatal székhelye szerinti jegyzőhöz került

2013. január 1-től az I. fokú építéshatósági ügyek a járási hivatal székhelye szerinti jegyzőhöz kerültek, így a pilisvörösvári jegyző Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Tinnye, Üröm települések építéshatósági ügyeiben jár el.

Kultúra Egy kis mustra 2012 - Szentendre és Nagykovácsi műemléki felújításaival

Egy kis mustra 2012 - Szentendre és Nagykovácsi műemléki felújításaival

Fényképekkel illusztrált kiadványban követhetik nyomon az érdeklődők a Pest és Nógrád megyei műemléki felújításokat. A hatszáz példányban elkészült, Egy kis mustra 2012 című kis könyvet a kiadást magára vállaló Pest Megyei Kormányhivatalban mutatták be csütörtökön.

Kultúra Kitüntetés Pilisvörösvárnak, díjazottak Ürömről, Nagykovácsiból

Kitüntetés Pilisvörösvárnak, díjazottak Ürömről, Nagykovácsiból

A 2012-es Megyenapon több helyi személyt is kitüntettek, sőt, Pilisvörösváré lett a Kulturált Települési Környezet Díj a Fő utca megújításáért. Ugyanezzel a címmel, sőt Pest Megye Építészeti Nívódíjával is gazdagodott Budakeszi. A díszpolgár Csoóri Sándor lett Ürömről.

Kultúra Történelmi előadás-sorozat a piliscsabai Klarissza-házban

Történelmi előadás-sorozat a piliscsabai Klarissza-házban

Ajánljuk Olvasóink figyelmébe a piliscsabai Klarissza-ház soron következő rendezvényét. A témák ezúttal a Rodoszi Kolosszus (a mai Görögország területén fekvő Rodosz szigetén felállított építészeti remekmű) és a pilisvörösvári palánkvár lesznek Széplaky Éva régész hallgató és Radványi Béla egyetemi könyvtáros-történész előadásában.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel