Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében

Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében
Számos ökoturisztikai és infrastrukturális beruházás, kulturális fejlesztés zajlik Komárom-Esztergom megyében, amelyek egyfelől növelik a térség turisztikai vonzerejét, másfelől pedig kedvezőek a helyi vállalkozások számára is – nyilatkozta a hirado.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa.
 
Esztergom és környéke ökoturisztikai és infrastrukturális beruházásait, kulturális fejlesztéseit ismertette Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa.
 
Az út során bemutatta a dömösi Duna-Ipoly Nemzeti Park leendő látogatóközpontjának terveit, Esztergomot mint Nemzeti Emlékhelyet, beszélt a Táti szigetek vizes élőhelyeinek rehabilitációjáról, a péliföldszentkereszti a szalézi rend tevékenységéről, a Nyergesújfaluban található Sánchegy, limes – római kori romokkal kapcsolatos tervekről, s végül a bajnai, Sándor-Metternich kastély felújítási terveiről.
 
A dömösi fejlesztések részleteiről Völner Pál elmondta: 1,3 milliárd forintos beruházás zajlik, Dömösön látogatóközpont épül. Ezen túl – az erdészet jóvoltából – azonban a Rám-szakadék is megújulva várja majd a látogatókat, ahogyan a hajóállomás, sőt hamarosan elkészül az EuroVelo6 kerékpárút – tehát az egész Dunakanyar fejlődik.
Az államtitkár a hirado.hu-nak kifejtette: a tervek szerint 2019-ben átadandó komplexum a térség legmeghatározóbb ökoturisztikai látványossága lesz. A Dunakanyar Látogatóközpont koncepciójában egyedi, az adott tájegységre fókuszáló kialakítással, a Pilis látogatottsága szempontjából annak egyik kiemelkedő helyszínén, a történelmileg is jelentős Dömös településen valósulna meg.
 
Hangsúlyozta, a beruházás hiánypótló, mert a nemzeti park területén még nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, nemzetközi jelentőségű létesítmény, ami egyúttal a természetvédelmi és ökoturosztikai tudásközpont szerepét is betöltené.
 
Völner Pál elmondta, a látogatóközpont a Duna-Ipoly Nemzeti Park és egyben a Dunakanyar szívében, az egyik legnagyobb látogatottságú turisztikai desztinációban helyezkedik el. Közlekedési kapcsolatai kiválóak, hiszen ide érkezik meg Dobogókő felől a Rám-szakadékon keresztül egy nagy forgalmú turista útvonal, az ingatlan előtt halad el a Visegrádot Esztergommal összekötő közút, szomszédságában hajóállomás található és itt halad el az Eurovelo kerékpárút tervezett nyomvonala is.
 
Mint mondta, ezek a fejlesztések a helyi vállalkozások számára is kedvezőek, s a beruházások jellemzően további munkalehetőségeket is teremtenek.
 
(Hirado.hu)
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel