STIHL lesz a VIKING kerti gépekből

STIHL lesz a VIKING kerti gépekből
2019-től a STIHL-csoport a kerti gépeket előállító VIKING gyár teljes szortimentjét STIHL márkanév alatt értékesíti.

 
„Az ismertebb nemzetközi márka, a STIHL égisze alatt jobban ki tudjuk használni a VIKING számára már meglévő kereskedelmi potenciált az egész világon” – ezekkel a szavakkal alapozta meg a lépést dr. Bertram Kandziora, a STIHL Igazgató Tanácsának elnöke. A STIHL-lel ellentétben a VIKING márka forgalmazása jelenleg csak Európára korlátozódik, így a márkanévváltás egy világméretű kereskedelmi perspektívát nyújt majd a VIKING-nek középtávon. Az átállás tehát lehetővé teszi azt is, hogy a kereskedelmi és marketingtevékenység egyetlen márkára koncentráljon a jövőben.
 
Mivel a két prémium márka egymást kiegészítő termékportfólióval rendelkezik, változatlanul megmarad majd a teljes gépkínálat, hogy aztán a jövőben a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesszék tovább. „Mivel a két márka teljes termékszortimentjét egy márka alá soroljuk, nagyobb átláthatóságot és tiszta tájékozódást nyújthatunk mind a szervizszolgáltatást biztosító szakkereskedéseknek, mind pedig a felhasználóknak. Ezen felül a STIHL márka felhasználási területeit is kibővítjük” - hangoztatta Norbert Pick, a STIHL Igazgató Tanácsának marketingért és kereskedelemért felelős tagja. „A STIHL tapasztalata, a fejlesztésben rejlő szakértelmünk, valamint az innovációink erősítik majd vállalatunkat, ami végső soron a vásárlók javát szolgálja új termékekkel és terméktulajdonságokkal” - tette hozzá.
 
Az előttünk álló márkaváltás egy stratégia döntés hosszútávú perspektívákkal. „A 2019-es határidőig elegendő idő áll rendelkezésre, hogy alaposan felkészüljünk az átállásra“ mondta dr. Kandziora, az Igazgató Tanács elnöke. A STIHL Csoport garantálja, hogy a VIKING termékek garanciális ügyintézése, az alkatrészellátás és a szervizelés változatlan marad. Dr. Bertram Kandziora hangsúlyozza: „Meglévő felhasználóink továbbra is számíthatnak szakkereskedéseink magas színvonalú szolgáltatásaira.“
 
 
Korábban, már 2008-ban is megtörtént egyes VIKING termékek STIHL márkanév alá vonása: az elektromos kézi kerti gépek zöld szín helyett narancssárgában kerültek a piacra. Ennek eredménye az eladások jelentős növekedése lett.
 
Az 1992 óta a STIHL Csoport részeként működő langkampfen-i VIKING gyár vezető előállítója a magas minőségű kerti gépeknek és eszközöknek Európában, itt készül a STIHL akkumulátoros termékeinek jelentős része is. A VIKING a prémium márkák közé tartozik: fűnyírók, robotfűnyírók, fűnyírótraktorok, gyepszellőztetők, kerti aprítógépek és motoros kapák viselik a márkanevet. A gépeket kizárólag szervizszolgáltatást nyújtó szakkereskedéseken keresztül lehet megvásárolni.
 
(STIHL)
 

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel