Borzalmas állapotban a Vörösvár-Solymár közötti kiserdő

20:18 | 2019 03. 21.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt

A Pilisvörösvár és Solymár között fekvő erdei út, vagy ahogy mindenki hívja, “kis erdő” a hosszú tél után ismét borzalmas állapotban van. Akik az utóbbi években jártak ezen az útvonalon, azok tapasztalhatták, hogy a probléma nem új keletű, hiszen folyamatos az illegális hulladékkupacok látványa. Azonban mi valahogy úgy érezzük, hogy a helyzet egyre rosszabb…

Amióta megépült a Szélhegy vasútmegálló, érezhetően nőtt a forgalom a szennyvíztisztító mellett is elhaladó földúton. Az autósok ezzel az utazási lehetőséggel könnyebben elérhetnek egyik pontból a másikba, a dugókat kikerülve. Azonban amellett, hogy nőtt a kamionos és személygépkocsis forgalom, sajnos a hulladékkupacok száma is. 

2018 tavaszán a TeSzedd! akció során megtisztult a terület, akkor több tucat zsák telt meg hulladékkal. Az út két pontjára figyelmeztető táblákat helyeztek ki, amik mára kidőltek vagy épp eltűntek – minden esetre önmagában ez a figyelmeztetés nem fékezte meg a szemetelőket. 

Képsorozatunk a napokban készült, amelyen egy év felhalmozott szemete látható. 

A mára óriásira duzzadt kupacban szinte minden fajta szemét helyet kap az autógumiktól kezdve a szétszedett televízióig:

Az út további pontjain újabb halmok gyűlnek:

Sokan a zöldhulladéktól is itt szabadulnak meg:

Mindeközben a természet utat tör magának. Kezd zöldülni minden, nyílnak az ibolyák, a fákon pedig harkályok kopácsolnak. Bárcsak egy tiszta, ápolt környezetben tehetnék mindezt…

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,