Földművelésügyi Minisztérium: Ne zavarják meg a pilisi erdő nyugalmát!

14:35 | 2017 08. 23.

Kategóriák: Erdő-mező

„A Földművelésügyi Minisztérium nem támogatja azt a tervezett rali versenyt, amelyet szeptember elsején és másodikán a pilisi hegységben kívánnak megtartani” – olvasható a tárca rövid sajtóközleményében.

„A természetvédelmi területeket, – köztük NATURA 2000-es területet is – érintő autóverseny megzavarhatja a védett területek élővilágának mindennapi életét, komoly károkat okozhat a felbecsülhetetlen értékű növény- és állatvilágban. A Földművelésügyi Minisztérium ugyanakkor arra is felhívja a szervezők figyelmét, hogy a verseny tervezett időpontjában a pilisi hegységet több tízezer természetjáró, turista, vendég és látogató keresi fel, akiknek aktív pihenését, kikapcsolódását kifejezetten zavarhatja a rali verseny” – áll a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott sajtóközleményben.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján korábban arról tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy 2017. szeptember 1-jén, illetve 2-án a Pilis területén lesz a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Bajnokságának fővárosi futama Budapest környékén, Pest megyét és Komárom-Esztergom megyét érintve. 
A versennyel kapcsolatos útlezárások Budapest és a Pilis-Visegrádi-hegység térségében a közutak mellett várhatóan erdei utakat és pihenőhelyeket is érintenek majd, így előreláthatóan az alábbiak szerint kell számítani útlezárásokra:
  • Visegrád és Szentendre (Skanzen) közötti út – lezárás időpontja:
    2017. szeptember 2. 06:15 – 22:15;
  • Pilismarót – Hoffmann Panzió – Dobogókői elágazás út – lezárás időpontja:
    2017. szeptember 2. 07:15 – 20:00 
(Varkapu.info)
 
Címkék: , , , , , ,