Hétvégén faültetési akciót szerveznek Pilisvörösváron

14:42 | 2019 11. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

A TEVÖ Egyesület javaslatára Pilisvörösvár Önkormányzata faültetési akciót szervez november 9-én, 10 órától.

Az egész világot bejárta az a nagyszabású faültetési akció, melyet fiatalok indítottak el a közösségi médiában és több millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez. “Nem titkolt célunk a pilisvörösvári fiatalok megszólítása, mert övék a jövő és hatással tudnak lenni a világra” – olvasható a település Facebook-oldalán.

Az oxigént adó fák ültetése egy hosszútávú befektetés: itt a lehetőség, hogy az iskolásokat és az óvodásokat is még közelebb hozzuk a természethez, melytől a technológiai fejlődés miatt egyre inkább eltávolodunk.

Azokat a fákat, melyeket 50 év múlva szeretnénk látni, most kell elültetni!

“Október 30-án, délelőtt felkértük a város képviselő-testületének 12 tagját, hogy ültessenek közösen fát. A testület tagjai szinte kivétel nélkül jelezték, hogy eszmeileg és anyagilag is támogatják az eseményt. Csatlakozott a kezdeményezéshez a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselő testülete nevében Sax László elnök, valamint Krupp Zsuzsanna jegyző asszony is” – áll a közleményben. 

Ezzel a gesztussal szimbolizálják Pilisvörösvár város vezetésének összetartását és konstruktivitását: “erősíteni szeretnénk a közösség építését azzal, hogy a jövőben létrehozzuk a születés és emlékezés parkját, ahol a lakosságnak is lehetőséget teremtenénk egy közösségi faültetéshez!”

Várnak minden érdeklődőt szeretettel november 9-én szombaton a Kölcsey utca elejére, ahol a gazdasági- és a lakóövezet találkozik.

Az ültetéshez magasra növő, nagy lombozatú kőrisfákat választottak. Mivel az eseményt az Élet napján rendezik meg, teával, forralt borral és a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Zenekar jóvoltából élőzenével egészítik ki a programot.

(Vörösvári Hírek nyomán Varkapu.info)

Címkék: , ,