Hétvégén motorfűrészek zengtek fel Pilisszentivánon (+KÉPEK)

14:30 | 2018 05. 15.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt

Akik kilátogattak hétvégén a pilisszentiváni sportpályához, azok nem mindennapi élményben részesülhettek. Ugyanis, ahogy azt korábban a Varkapu.info is beharangozta, május második hétvégéjén Pilisszentiván adott otthont a IV. Parkerdő Kupának, ami idén a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság részévé vált.

A rendezvényre érkezők már messziről hallhatták, ahogy a láncfűrészek izzanak, zengenek, majd a kialakított pályán megláthatták az egymás mellett küzdő csapatokat is. A versenyen környékbeli gárdák is részt vettek: többek között a piliscsabai erdészeti szakközépiskola növendékei, illetve bajnai és szentendrei társaság is megmérettette magát. 

A rendezvény egyik célja tehát az volt, hogy a pilisszentiváni és környékbeli érdeklődők testközelből is láthassák, hogyan is zajlik gyakorlatban a fakitermelés. A csapatoknak több versenyszámban is be kellett mutatniuk tudásukat: a láncfűrészek szerelése mellett a fő versenyszám része volt a döntés, a kombinált darabolás, a gallyazás és a sarangolás, mely során a már felhasított fákat egy rakásba gyűjtötték össze a versenyzők. 

A rendezvényen azonban ügyeltek arra is, hogy ne csak a férfiak figyelme legyen lekötve, hanem a gyerekek is megtalálják a legjobb szórakozást. Ahogy azt a program szervezői is kiemelték, fontos cél volt, hogy a versenyszámok mellett családi kikapcsolódásra is legyen lehetőség. Ezt tették lehetővé a Villa Negra mellett felállított sátrak, ahol a Pilisi Parkerdő Zrt., a Budakeszi Vadaspark és Pilisszentiván Önkormányzat munkatársai várták a kicsiket és a kicsit nagyobbakat erdei élményprogramokkal. 

Volt olyan állomás, ahol a gyerekek fakorongokra festhettek, ragaszthattak, de természetes alapanyagokból bagoly- és erdei házikó is készülhetett. Mindemellett az erdőtűz veszélyére és megelőzésére is játékosan hívták fel a figyelmet. Az erdő-mező állatairól pedig az Állatijó bemutató során kaphattak vicces és egyben fontos ismereteket a csemeték. 

Bár a délelőtti és kora délutáni órákban még rekkenő hőség volt, akik kivárták a rendezvény utolsó fellépőit, azok már kellemes időben élvezhették a programokat. A sátorban a Pilisszentiváni Fúvószenekar lépett a színpadra, akik a hagyományos dallamok mellett Beatles nóta feldolgozást is játszottak a közönségnek.

A nap utolsó fénypontja pedig a látványos STIHL Timbersports bemutatója volt, mely során a résztvevők betekinthettek abba, hogy a fakitermelő versenyzők mekkora kitartással és erőnléttel rendelkeznek.

Ilyen volt a IV. Parkerdő Kupa és Családi Nap képekben:

TELJES KÉPGALÉRIA FACEBOOK OLDALUNKON ÉRHETŐ EL>>>

(Varkapu.info, Fotó: Gribek Tímea)

 

Címkék: , , , , , ,