Irány az erdő októberben is! – Szervezett túrák térségünkben

16:54 | 2017 10. 04.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt

Októberben már aranyló színek uralkodnak az erdőkben, amik csodálatos látványt nyújtanak. Érdemes tehát pulcsit és bakancsot húzni, hogy bevessük magunkat a természetbe. Ha pedig valaki az egyéni kirándulás mellett szervezett programokon is részt venne, azoknak ajánljuk az alábbi eseményeket:

Európai Madármegfigyelő Napok – Madárgyűrűzés a pilisszentiváni Jági-tónál

Időpont: 2017. október 7. szombat 9:00

Mint világszerte sok helyen, a Duna-Ipoly Nemzeti Park is csatlakozik a nemzetközi megmozduláshoz, az Európai Madármegfigyelő Naphoz. A jeles nap alkalmából madárgyűrűzési bemutatót tartanak a Jági-tónál, ahol akár különleges vonuló fajokkal is találkozhatunk. Az útvonal a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak Igazgatóság szakvezetett túrái során látogathatóak. A távcsövét senki se hagyja otthon!
Részletes program ITT>>>

„Land art”, avagy az őszi erdő palettája – Túra a Nagy-Kopaszon

Időpont: 2017. október 21. szombat 10:00

A Duna-Ipoly Nemzei Park Igazgatóság által szervezett program alkalmával a Sisakvirág tanösvényen barangolhatunk, mely a Budai Tájvédelmi Körzet egy sokak által használt turistaútjára épült. A Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátóba is fölsétálhatunk, ahol pazar kilátás tárul a szemünk elé.
Részletes program ITT>>>

(Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , , , , , ,