Káprázatos levendulaföld terül el a Kevély lábánál (+légi videó, fotók)

10:57 | 2018 06. 14.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt

Lila szirmok virítanak a domboldalon, de nem Tihanyban, hanem a térségünkben, Pilisborosjenőn, a Kevély lábánál. A környék településeiről és Budapestről is tömegesen érkeznek a látogatók a Kevélyhegyi Levendulamezőre még hétköznap délután is, hiszen amellett, hogy a szemet gyönyörködtető látvány mindenkit elvarázsol, hiánypótló vállalkozás ez a Pilisi-medencében.

Akik a levendulából süteményeket, ivólevet, vagy épp valamilyen dekorációt készítenek, azok különböző méretű papírzsákot vásárolva indulhatnak neki a domboldalnak szüretelni. 

A föld tulajdonosai gondoltak azokra is, akik a gyűjtés közben, vagy épp ahelyett inkább fotózkodnának az illatos virágok között. Ottjártunkkor is folyamatosan kattantak a fényképezőgépek a profi és amatőr fotósok kezében. Hogy minél kreatívabb felvételek készülhessenek, dekoratív székeket és padokat helyeztek el a bokrok gyűrűjében.

Fotóinkon és légi videónkon is jól látszik, hogy a területről a négylábúak sincsenek kitiltva. Szedés közben az Ürömi Menhely önkénteseivel is találkoztunk, akik épp a gazdára váró kutyáikról készítettek nem mindennapi felvételeket. Amennyiben Te is egyedi fotósorozatot szeretnél az otthoni albumba, a kutyáknak kijelölt helyen erre is lehetőség nyílik.

Ha kedvet kaptál a szürethez, a fotózáshoz vagy csak egy délutáni sétához a bódító illatú növények között, jobb lesz, ha sietsz, ugyanis a föld már csak néhány napig tart nyitva! A nyári hőségben ugyanis a virágok gyorsabban elvirágoznak – ez látszik a fotókon is – , így érdemes vasárnapig beiktatni a programba a Kevélyhegyi Levendulamező látogatását.

A Varkapu.info légi felvétele a levendulásról és a szüretelőkről:

Ott jártunkkor készült fotók a lilás színű bokrokról:

 

(Varkapu.info, Fotó: Gribek Tímea)

Címkék: , , , , , , ,