Medvetámadás a Rám-szakadéknál? Hamis a hír!

10:10 | 2018 06. 22.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt

A kattintásvadász álhírek jelenléte évek óta megfigyelhető a közösségi médiában. A politikai témák mellett ezek szerzői előszeretettel keltik ismert emberek halálhírét is, most pedig a medvék magyarországi jelenlétét használják ki. A legutóbbi nevetséges álhír egy Rám-szakadékban történt medvetámadásról szól, de volt hasonló Cegléden is – hívta fel a figyelmet a hazugságokra az Erdeiprogramok.hu oldal.

“Bringásokra támadt két medve Dömösön a Rám szakadéknál! Aki mostanában kirándulni készül a környékere az inkább halassza el, míg nem kapják el a nagyvadakat.” – olvasható a legfrissebb álhír címében, amely meglepő gyorsasággal terjed az interneten, pedig a hasonlóan hamis híreket nem lenne nehéz kiszűrni.

Az információ természetesen nem igaz, a Rám-szakadék továbbra is biztonságos, sőt az Erdeiprogramok.hu túrabeszámolójából kiderül, hogy csodálatos is. Kérjük olvasóinkat, hogy ne osszák ezeket a hamis, megtévesztő híreket, sőt minden esetben hívják fel a figyelmet annak megtévesztő mivoltára.

Az Erdeiprogramok.hu egyébként számos erdei programot kínál az ország minden tájékán a következő napokra is.

Címkék: , , , ,