A piliscsabai Suttyók a legjobb mezőgépészek (+VIDEÓ)

21:39 | 2019 06. 01.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

Május 24-én, a NAK Szántóföldi Napokon rendezték meg a MEGFOSZ “Legyél Te is mezőgépész” országos szakmai bajnokságának egyik tavaszi fordulóját. 20 csapat, mintegy 100 versenyző közül az előválogatón legjobban szereplő négy gárda mutathatta meg tudását Mezőfalván. A piliscsabai Szakma gyöngyei, a jánoshalmai Szakembörök és a pápai Mezős 5-ös csapat előtt végül a szintén piliscsabai Suttyók nyerték meg a négy feladatból álló versenyt.

 

“A tanárunk biztatására indultunk el a versenyen. Sokat kellett minket noszogatni, de végül csak összejött. A verseny során egy Manitou rakodógépet kellett üzemeltetnünk, ami során egy olajoshordót mozgattunk meg. Utána egy Claas kombájn napi karbantartását végeztük el, amit két elméleti feladat követett” – mondta el a győztes csapat egyik tagja, Sipos Márton. Beszélgetésünk során kiemelte, hogy szerinte a mezőgépész a világ legfontosabb szakmája, elvégre az embereket etetni kell. “Ezt valakinek meg kell tenni, úgyhogy ezek mi leszünk”

Az elméleti feladatok során a mezőgépész diákoknak végig kellett járniuk a mezőfalvai kiállítás és gépbemutató területét, ahonnan különböző adatokat kellett gyűjteniük, valamint a legkreatívabb feladat a versírás volt – természetesen a mezőgépész szakma szeretetéről…

“József Attila Mama című versét egy kicsit átköltöttük a saját hangulatunkba, suttyósra. A csapat úgy döntött, hogy én olvassam fel, mert én szoktam konferálni. Szerintem jól sikerült” – mesélte a fiatal mezőgépész tanuló csapata verséről, ami az Agrofórum videójában meg is hallgatható.

A mezőfalvai döntő nyertes csapata a Pap-Agro Kft. által felajánlott telephely-látogatáson vehet majd részt, valamint a versenyzők ajándékcsomagokat kaptak a MEGFOSZ-tól, annak tagjaitól, és az MKB Pénzügyi Csoporttól. A “Legyél Te is mezőgépész” verseny országos döntőjét ezúttal is Budapesten, a januári AgrárgépShow-n rendezik meg.

Eredmények:

1. helyezett
Suttyók
(AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma – Piliscsaba)
– Viga László
– Sipos Márton
– Jónás Zsombor
– Majzik Bence
– Ballabás István
Felkészítő tanár: Börzsönyi Gábor

2. helyezett:
Mezős 5-ös
(Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Pápa)
– Zsebő László
– Szücs Dániel
– Kiss Marcell
– Pócza Attila
– Göncz Gergő
Felkészítő tanár: Takács Gábor

3. helyezett:
Szakembörök
(AM ASZK, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium – Jánoshalma
– Nénai Kristóf
– Iván Dominik
– Hajagos Gergely
– Tassi Krisztián
(- Nyúl Roland)
Felkészítő tanár: Zámbó Gábor

4. helyezett:
Szakma gyöngyei
(AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma – Piliscsaba) – 41 pont
– Szabó Andor
– Holop Beáta
– Déli Gábor
– Békési Viktor
– Pete Ádám (Varga Mihály)
Felkészítő tanár: Börzsönyi Gábor

(Agrofórum)

Címkék: , ,