Szúnyogirtás várható a vörösvári tavaknál

13:09 | 2018 08. 01.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

“Az augusztus 10-13-i Vörösvári Napok előkészületei jegyében egy a jogszabályi előírásoknak megfelelő cég az önkormányzat megbízásából földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez a bányatavak környékén” – tájékoztat Gromon István polgármester.

A szúnyoggyérítés 2018. augusztus 9-én, csütörtökön történik.

A szúnyoggyérítési munkát az OEK által engedélyezett Coratrin nevű szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében, este 20.30 órától 02.00 óráig tervezik elvégezni.

A felhasznált szúnyogirtószer emberre, állatra, növényre veszélytelen.

A szúnyogirtószer élőlényekre és az emberre ártalmatlan, közterületi használata engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegködképző géppel végzik. 

A melegköd képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd a légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat.

“Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be. Az esetleges erős zaj miatt szíves elnézésüket kérjük” – olvasható a polgármesteri közleményben

A kijuttatott szúnyogirtószer méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, hogy a méheket ennek megfelelően kezeljék, s a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket tegyék meg!

 

Címkék: , ,