Térségi programajánló: hóvirágok és kökörcsinek nyomába eredhetünk

12:10 | 2018 03. 06.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

Bár a március havas, esős idővel kezdődött, hamarosan friss hajtások bújnak elő a földből, és színes virágok bontanak majd szirmokat. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság két tavaszi túrát is szervez a térségben, amely során a kikelet minden szépségével találkozhatunk. De az óvodás és iskolás csoportok sem maradnak program nélkül: a víz világnapja alkalmából madárgyűrűzéssel, játékos feladatokkal várják őket. Márciusi programajánlónk a természetből.

Hóvirágok nyomában a Nagy-Kopaszon

Március elején téli álmából ébredezik a természet. Sok növény ilyenkor még álmosan pihen, azonban a hóvirágok ekkor pompáznak a legszebben. Az út a Budai-hegység legmagasabb pontjára a Nagy-Kopaszra vezet.
Részletes program>>>

Földre szállt csillagok a Szénásokon

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság túrája a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. A kirándulás főszereplői ezúttal a lila ruhás leánykökörcsinek lesznek, melyek mint megannyi földre hullt csillag kísérik lépteinket.
Részletes program>>>

Iskolások és óvodások is felfedezhetik a természetet

Márciusban nemcsak hosszabb túrák várnak a helyiekre, hiszen a legkisebbek természetismereti programokon is részt vehetnek. Esztergomban a Kökörcsin Nap alkalmával többek között madárgyűrűzéssel, kilátó látogatással várják az iskolás csoportokat a Kökörcsin Erdei Iskola és a Strázsa-hegy tanösvény területén. Pilisszentivánon pedig a Víz Világnapja alkalmából játékos formában, érdekes kísérletekkel tarkítva, állomásról-állomásra járva ismerkedhetnek meg a vízzel, mint éltető elemmel és nélkülözhetetlen élőhellyel. A pedagógusoknak mindkét program kapcsán előzetesen kell regisztrálniuk!

(Varkapu.info)

Erdei Programok

Címkék: , , , , ,