Erdő-mező A hőség miatt extrém magas az erdőtűz kockázata hazánkban

A hőség miatt extrém magas az erdőtűz kockázata hazánkban
A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hőség következtében Magyarországon is extrém magas az erdőtűzkockázat. A nagy szárazságban az élő aljnövényzet is éghető állapotba került és a szeles időjárás miatt az erdőtüzek nagyon gyorsan koronatűzzé fejlődhetnek.

Közélet Erdő aljnövényzete égett Pilisvörösváron

Erdő aljnövényzete égett Pilisvörösváron

Másfél hektáron égett az erdő aljnövényzete Pilisvörösváron, az Iluska-forrás közelében - tájékoztatta a Varkapu.info hírportált a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Erdő-mező Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el hazánk erdeiben

Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el hazánk erdeiben
Június 20-ától, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

Erdő-mező Másfél hónap után feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Másfél hónap után feloldották a tűzgyújtási tilalmat
A földművelésügyi miniszter a mai naptól az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások melletti területekre, 2017. március 3-tól, az EVgF/180/2017. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldja. 

Közélet Aljnövényzet égett péntek este a pilisszentiváni kálváriánál

Aljnövényzet égett péntek este a pilisszentiváni kálváriánál
Március 3-án, péntek este 21 óra 31 perckor kapta az értesítést a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, miszerint Pilisszentivánon a Kálváriánál aljnövényzet ég.

Erdő-mező Figyelem, tűzgyűjtási tilalom! – Mától tilos az erdőkben tűzet gyújtani

Figyelem, tűzgyűjtási tilalom! – Mától tilos az erdőkben tűzet gyújtani
Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, 2017. március 3-tól átmeneti időszakra vonatkozóan általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Erdő-mező Közeledik a tavasz, ilyenkor emelkedik a szabadtéri tüzek száma

Közeledik a tavasz, ilyenkor emelkedik a szabadtéri tüzek száma
Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Közélet Tűz égett az erdőben éjjel Pilisszentivánon

Tűz égett az erdőben éjjel Pilisszentivánon
A Pilisszentiváni Tűzoltó Egyesület éjfél előtt pár perccel kapta a lakossági bejelentést, miszerint Pilisszentivánon a Kálvária környékén lángokat látnak az erdőben. A helyi lánglovagok sikeresen megfékezték a tüzet.

Erdő-mező Razzia az erdőben: illegális fakitermelés, tűzgyújtás figyelése

Razzia az erdőben: illegális fakitermelés, tűzgyújtás figyelése
Március 19-én fokozott közbiztonsági ellenőrzést tartott a főváros környéki erdőterületen a Pilisi Parkerdő Zrt. a Készenléti Rendőrség, a Budaörsi és a Szentendrei Rendőrkapitányság szoros közreműködésével. Az akció az illegális fakitermelés figyelemmel kísérése és a szemétlerakók felderítése mellett fokozott figyelmet fordított a tűzgyújtás, az erdőtűz esetleges gócpontjaira.
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel